Hogyan Lehet Megszabadulni A Duzzanattól?

Videó: Hogyan Lehet Megszabadulni A Duzzanattól?

Videó: Hogyan Lehet Megszabadulni A Duzzanattól?
Videó: Свобода от воспитания | Дима Зицер | TEDxSadovoeRing 2024, Március
Hogyan Lehet Megszabadulni A Duzzanattól?
Hogyan Lehet Megszabadulni A Duzzanattól?
Anonim

A duzzanat eltávolításának univerzális módja a hideg borogatás. Ehhez a leggyakrabban használt gumibuborék (tremofor), műanyag zacskó vagy zúzott jéggel töltött zsák. Alkalmasak a géllel vagy folyadékkal töltött kész csomagok is, amelyeket lefagyasztanak vagy lehűtenek.

A bennük használt gél vagy folyadék nem mérgező és jelentős mennyiségű hőt képes elnyelni. Az otthoni hideg borogatás legalapvetőbb típusa egy zúzott jéggel megtöltött táska vagy törölköző.

A jégkezelést krioterápiának is nevezik. Ez az egyik legegyszerűbb, legbiztonságosabb és leghatékonyabb elsősegélynyújtási technika az izmok és ízületek sérülése, fájdalma vagy kellemetlensége esetén. Hideg borogatás alkalmazásával csökkenthető az izomgörcs, a fájdalom és a lágy szövetek gyulladása a kezdeti pillanatban, azaz. közvetlenül a sérülés után.

Ha akkor alkalmazzák, ellensúlyozza a sérült terület ellenőrizetlen duzzadását, azaz. az ödéma kialakulása. A duzzanat pedig lelassítja a gyógyulási folyamatot.

Borogatás
Borogatás

A hideg borogatás alkalmazása a sérülések elsősegély-nyújtásának gyors módszere. Csökkenti a hőmérsékletet, csökkenti vagy megakadályozza a duzzanatot és a szövetkárosodást, elnyomja a szövetek gyulladását és vérzését, összehúzza a bőr ereit (érszűkület), csökkenti a perifériás idegek érzékenységét és csökkenti a fájdalmat és az izomgörcsöket.

Ezenkívül növeli a tápanyagok áramlását ezen a területen, elősegíti az anyagcsere salakanyagok eltávolítását, növeli az erőt és támogatja a nyirokelvezetést és a gyógyulási folyamatot.

Hideg borogatás készítéséhez helyezzen kockákat vagy zúzott jeget egy műanyag zacskóba vagy törölközőbe. A fagyasztó jégcsomagolások és a fagyasztott zöldségek szintén jó munkát végeznek.

Jég
Jég

Egy másik lehetőség kész csomagok használata hideg / meleg tömörítéshez. A gyógyszertári hálózatból vásárolják őket, és kettős felhasználásúak. Hűteni és melegedni egyaránt lehet. A lehűléshez 2 órára van szükségük a fagyasztóban.

A jégbuborékok egy gumi forró vizes palack, tokkal, amelyben törött jégdarabokat helyeznek el.

A borogatás felhelyezéséhez vigyen fel kis mennyiségű olajat a területre. Bármilyen olaj alkalmas, akár főzéshez is. Ha azonban a bőr épsége sérül, ne kenjen olajat, hanem tegyen műanyag zacskót védőrétegként, hogy ne nedvesítse meg a sebet.

Egy másik lehetőség az, hogy nedves ruhát helyezünk az olaj fölé. Ez azonban nem szükséges, ha műanyag zacskót használ.

A jégcsomagot a törülközőre helyezzük. Körülbelül 5 perc múlva ellenőrizze a bőr színét. Ha rózsaszín / piros, a csomagot eltávolítják. Ha nem, akkor a zacskót ismét körülbelül 5-10 percre helyezzük.

A hideg borogatást legfeljebb 20-30 percig hagyhatja az érintett területen. Több idő károsíthatja a bőrt.

Ajánlott: