Hogyan Lehet Megszabadulni A Forrásoktól

Tartalomjegyzék:

Videó: Hogyan Lehet Megszabadulni A Forrásoktól

Videó: Hogyan Lehet Megszabadulni A Forrásoktól
Videó: Hogyan NE... hogyan NE agyalj, hogyan NE félj, hogyan ne sértődj meg... stb 2024, Március
Hogyan Lehet Megszabadulni A Forrásoktól
Hogyan Lehet Megszabadulni A Forrásoktól
Anonim

A források és a tályogok vörös, gennyes dudorok, amelyek a bőr alatt képződnek. Gyakran fájdalmasak, és lemerülésig megnőhetnek. Forralást baktériumok okozzák, amelyek megfertőzik, majd felgyújtják a szőrtüszőket.

Leggyakrabban az arcon, a nyakon, a vállakon, a hónaljban és a fenéken jelennek meg, kialakulásukra hajlamosító tényezők között szerepel a nem megfelelő személyi higiénia, a kiegyensúlyozatlan étrend és egyes kísérő betegségek, amelyek a szervezet védekező képességének csökkenéséhez vezetnek.

Fontos tudni, hogy a forralás sértetlenségét nem szabad összeszorítania, szúrnia vagy megtörnie, mivel ez nagyon veszélyes. Ha nem ürítik ki megfelelően, mélyebben megfertőzheti a bőrt, és legalább még több kelést okozhat.

A legtöbb esetben helyi kezelésre van szükség ichthyol és antibiotikus kenőcsökkel és oldatokkal. Nagyon források eltávolíthatók saját otthonában, alternatív gyógymódokkal. Itt lehet kipróbálni források kezelése.

Teafa olaj

A teafa illóolaj erős antibakteriális és antiszeptikus tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek segíthetnek az okozó bakteriális fertőzés kezelésében kelések képződése. A teafaolajat nem szabad közvetlenül a bőrre kenni, mivel égő hatása lehet. Jobb, ha összekeverjük kókuszolajjal, és a keveréket pamut törlővel kenjük fel. Ezt mindennap végezze, amíg a forrás nem terjed és teljesen eltűnik.

Kurkuma

Távolítsa el a forrásokat a kurkumával
Távolítsa el a forrásokat a kurkumával

A kurkuma por antibakteriális és gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal is rendelkezik. A gyógyfűszert évezredek óta használják a vér tisztítására a keleti orvostudományban. Választhatja a kurkuma por bevitelét, felhasználhatja helyileg a kelések kezelésére, vagy mindkettő. Fogyasztás után forraljon fel egy teáskanálnyi kurkuma port vízben vagy tejben, és naponta háromszor igyon be lehűlés után. Helyi felhasználáshoz keverje össze a kurkumát vízzel és / vagy gyömbérrel, amíg homogén keveréket nem kap, amelyet naponta legalább kétszer felvisznek az érintett területre.

Tengeri só a források eltávolítására

A tengeri só nem csak pihentető. Számos egészségügyi előnye van, beleértve a képességét forralás eltávolítása. A só eltávolíthatja a gennyet a forrásokból és enyhítheti a fájdalmat. Elég meleg vízben feloldani és borogatást készíteni. Alkalmazza körülbelül 20 percig, naponta legalább háromszor.

Ricinusolaj

Ricinusolaj források kezelésére
Ricinusolaj források kezelésére

A ricinusolaj ricinoleinsav nevű vegyületet tartalmaz, amely természetes, de erős gyulladáscsökkentő. Ez az erős antibakteriális tulajdonságokkal együtt nagyszerűvé teszi források természetes kezelése. Vigyen fel egy kis mennyiségű ricinusolajat közvetlenül a forralásra naponta legalább háromszor, amíg el nem tűnik.

Levendulaolaj forralási tippek alkalmazásához

Vegyen egy pamut tampont vagy tampont. Áztassa néhány csepp vízzel hígított levendulaolajjal. Rendszeresen alkalmazza a forralást.

Forró víz

Vegyen egy megfelelő tampont, törölközőt vagy gézt. Áztassa forró vízbe, és tegye a forralásra. Időnként cserélje ki a betétet a forrás nem tört fel. Addig folytassa, amíg az összes genny el nem múlik.

Görögszéna keveréke források ellen

Készítsen görögszéna magokat, amelyeket néhány órán át vízbe kell áztatnia. Az idő múlásával a magok megpuhulnak. Pépesítse őket, és az így kapott keveréket naponta többször alkalmazza a forrásban.

Fehérje

Vegyünk egy tojást, és különítsük el a tojásfehérjét és a sárgáját. Helyezzen kis mennyiségű fehérjét az érintett területre, és hagyja néhány percig.

Szömörce

Szüksége van néhány levélre a gyógynövényből. Jól pépesítsük őket, amíg péppé nem válnak. Vigye fel közvetlenül a forralásra. Végezze el az eljárást naponta többször (3-4). Készíthet szumac teát, és borogatás formájában alkalmazhatja az érintett területre.

Sörélesztő és méz keveréke

Készítsen egy kását mézet, sörélesztőt és búzacsírát - 1 evőkanál. mindegyiktől. Vigye fel a forralásra, fedje le és rögzítse egy törülközővel, hogy éjszaka aludhasson vele. Csatlakoztathat egy pamut törlőkendőt is.

Friss tej forrni

Forraljon fel egy kis mennyiségű friss tejet, amelybe kendert vagy lenmagot tett. Amikor a mag megduzzad és a tej megvastagszik, vegye le a tűzről. Hagyja kihűlni a keveréket. Vigye fel a problémás területre, amíg a forrás fel nem reped és a genny el nem fogy.

Gyömbér

Gyömbérporra van szüksége, hogy egy kevés vízzel elkeveredjen. Paszta állagú pasztát kell kapni. Naponta 4-5 alkalommal kenjük fel a forralásra.

Hagyma és fokhagyma

Ők is segíthetnek forralás eltávolítása. Az egyik lehetőség a fokhagymaolaj napi többszöri felvitele a területre. A másik - ugyanezt tenni, de hagymalével.

Csalán

Forraljuk fel a csalánt. Vigye fel a forralásra és hagyja néhány órán át (maximum 8). Addig változtassa a borogatást, amíg a forrás fel nem szakad.

Aloé

Vegyünk egy aloe levelet és vágjuk ketté. Vigye fel a forralásra, rögzítse és hagyja. 2-3 óránként cserélje a levelet, amíg a genny megreped és el nem ereszt.

Mikor keresse fel orvosát?

Néha a népi orvoslás nem hatékony, különösen a kitartó források. Ha öt-hét nap elteltével nincs javulás, vagy ha a forralás nagyobbá, fájdalmasabbá vált, vagy a fertőzés jelei mutatkoztak, azonnal forduljon orvoshoz. Felír antibiotikumokat, vagy műtéti úton megnyitja a forralást a genny elvezetésére.

Ajánlott: