Miért Együnk Több Mandarint?

Tartalomjegyzék:

Videó: Miért Együnk Több Mandarint?

Videó: Miért Együnk Több Mandarint?
Videó: MISSH ft. HRflow & Rhino - RIBANC VAGY 2016 2024, Március
Miért Együnk Több Mandarint?
Miért Együnk Több Mandarint?
Anonim

Mandarin gyermekkorunk óta az új év örök szimbóluma. Most van a szezonjuk, amikor minden nap megehetjük őket, de kellemes ízük mellett ezek a gyümölcsök számos előnnyel járnak egészségünk szempontjából. Ha Ön is szeret egészséges citrusféléket fogyasztani, akkor biztosan érdekli, hogy többet megtudjon róluk.

Miért együnk több mandarint?

Ez a gyümölcs A-, D-, K-vitamint és másokat tartalmaz, emellett gazdag kálium-, magnézium-, vas-, foszfor-, nátrium- és kalcium-ásványi anyagokban. A mandarin tartalmaz még úgynevezett fitoncideket is, amelyek természetes antiszeptikumok.

A kéreg 1-2% illóolajat tartalmaz, valamint a karotin pigmentet. Ennek a gyümölcsnek a téli hónapokban történő rendszeres fogyasztása segít hatékonyan kompenzálni az ilyen fontos vitaminokat, és a mandarin is erősíti az immunrendszert, mivel tartalmaz C-vitamint vagy ún.

A forró italokhoz mandarinlevet adhat, nemcsak kellemesebbé varázsolja a teáját, hanem enyhíti a köhögést is. Mint minden citrusfélék, ez a gyümölcs is lázcsillapító tulajdonságokkal rendelkezik, és felgyorsítja a megfázás gyógyulását.

A mandarin előnyei
A mandarin előnyei

Ezenkívül az alacsony kalóriatartalmú ételek kategóriájába tartozik, ezért a mandarin étrend ma egyre nagyobb népszerűségnek örvend. A mandarin rostokban gazdag és a pektin, amelyek jótékony hatással vannak az emésztésre és javítják az anyagcsere folyamatokat.

Rendszeresen eszik mandarint szemmel láthatóan javítja bőrének állapotát, nevezetesen a C-vitamin és az antioxidánsok jelenléte miatt. Védik bőrünket a levegőben lévő szabad gyököktől, ezáltal megnöveli a sejtek életciklusát, ami viszont növeli a szövetek regenerálódásának minőségét és csökkenti a korai ráncok kockázatát.

Nem kevésbé hasznosak az ínygyulladásban, amely gyulladáshoz és ínyvérzéshez vezet. A betegséget a C-vitamin hiánya okozza, és a mandarin napi használata kompenzálja ennek a vegyületnek a hiányát és erősíti az ínyt.

Nem szabad azonban túlzásba vinni, mert fordított kockázat áll fenn, nevezetesen a citrusvizek túlzott használata a fogzománc károsodásához.

Az évek során romlik az ember látása és nő a szürkehályog veszélye. Általában sokkal könnyebb megelőzni a szembetegségeket, mint utólag kezelni őket. E betegségek kockázatának minimalizálása érdekében az étrendbe olyan ételeket kell adni, amelyek A- és C-vitamint tartalmaznak, például mandarint.

Mandarin
Mandarin

Ha bármilyen ízületi problémája van, akkor ez az édes gyümölcs is jó választás az Ön számára. A csontrendszer betegségei általában a dohányosoknál fordulnak elő, mivel a nikotin csökkenti a kalcium felszívódását. Mint tudjuk, ezen elem nélkül nincs mód a normális csontszövet kialakítására, ezért ha ismét dohányzik, nagyon hasznos minden nap enni néhány mandarint.

Végül, de nem utolsósorban a mandarin rendszeres fogyasztása növeli az immunitást és javítja a hangulatot. Szóval rendszeresen fogyassza ezeket a finom vitamin gyümölcsöket, és vegye be a napi étrendbe. Ne felejtse el változatosabbá tenni étlapját más gyümölcsökkel, és mindig fogyasszon elegendő zöldséget, ami ismét nagyon jót tesz az egészségünknek.

Már tudja miért eszik mandarint. Élvezze a lédús gyümölcsöket és hihetetlen kellemes illatukat.

Ajánlott: