A Fogmosás Hatással Van A Memóriára

Videó: A Fogmosás Hatással Van A Memóriára

Videó: A Fogmosás Hatással Van A Memóriára
Videó: Hányszor mossunk fogat? 2024, Március
A Fogmosás Hatással Van A Memóriára
A Fogmosás Hatással Van A Memóriára
Anonim

A fogmosás megakadályozza a fogszuvasodás, a fogkő kialakulását és eltávolítja az ételmaradékokat. Egészségesek és szépek, naponta legalább kétszer, reggel és este meg kell mosni őket.

Egy új tanulmány szerint azok az emberek, akik csak egyszer mosnak fogat, 65% -kal nagyobb eséllyel alakulnak ki demenciában. Ez annak a baktériumnak köszönhető, amely felelős a parodontitis kialakulásáért, amely később az agy idegsejtjeinek pusztulásához vezet, és ez memóriavesztéshez vezet.

Szájhigiénia
Szájhigiénia

A kísérletben 10 demenciában szenvedő ember vett részt. Mindegyikükben találtak egy parodontitist okozó mikroorganizmust, amely nemcsak beteg fogaikért, hanem gyenge memóriájukért is felelős.

A parodontitis több szakaszban alakul ki. Kezdetben megjelenik az íny vörössége, viszketése és bizsergése. Ezt követően megduzzadnak, felhalmozódnak a gennyek és vérezni kezdenek.

Periodikus tályogok jelennek meg, és ez a nyirokcsomók gyulladásához vezet. Az utolsó szakaszban a fogak csupaszok és sorvadnak. Ha nem tesznek kellő időben intézkedéseket, a fogak meginganak és kidőlnek.

Fogászati problémák
Fogászati problémák

A fogorvosok nemcsak a fogápolásra, hanem az ínyápolásra is figyelnek. Az íny bélése megvédi a szájüreget a csíráktól. A vérzés az ínygyulladás egyik legkézenfekvőbb jele, amely parodontitishez is vezet.

A kezelés egy terapeuta, endokrinológus és neurológus komplex munkája.

A parodontitis megelőzése érdekében a szakértők azt javasolják, hogy a napi kétszer kötelező fogmosás mellett mindkét oldalon rágjanak - ez javítja a vérkeringést. Készíthet házi só- és szódaoldatot vagy gyógynövények főzetét is, amelyek segítenek az íny gyulladásában.

A szájhigiéné mellett a fogorvosi rendelő rendszeres látogatása is kötelező megelőzésként szerepel.

A fogorvosi ellátás nemcsak egy jó mosolyt, hanem jobb egészséget és idővel erős emléket is ad nekünk.

Ajánlott: