Relaxáló Italok Az Idegrendszer Számára

Tartalomjegyzék:

Videó: Relaxáló Italok Az Idegrendszer Számára

Videó: Relaxáló Italok Az Idegrendszer Számára
Videó: Lazíts ! ... Háttérzene a PIHENÉSHEZ * Idegrendszer lenyugtatása * RELAX 2024, Március
Relaxáló Italok Az Idegrendszer Számára
Relaxáló Italok Az Idegrendszer Számára
Anonim

Sokan szívesen lazítanának egy ital mellett egy nehéz, mozgalmas nap után. Általában az első ötlet egy pohár alkohol elfogyasztása lazítsa el feszült idegrendszerünket. És valóban, ha kicsi és mértékkel, az alkohol feloldódik. De ha túlzásba esünk, és ha naponta, akkor károsítja az idegrendszert és függőséghez vezet.

Valójában vannak mások is pihentető italokamelyek valóságosak elixír az idegrendszer számára. Nem okoznak függőséget, sőt hasznosak is.

menta tea

Ez egy nagyon frissítő, feltöltő és nyugtató ital, melegen és hidegen egyaránt alkalmas. Csak egy csésze mentatea után érzi majd, hogy valóban nyugodt. Érezni fogja az izmok ellazulását és az elme felfrissülését. A melegben további hűvösséget biztosít. Mindez az italban található mentolnak köszönhető.

Egy pohár friss tejet

Nem véletlen, hogy lefekvés előtt ajánlott meginni egy pohár meleg tejet. Ezt ital ellazítja az idegrendszert, felmelegíti a lelket és komfortérzetet ad. Egy pohár cukorral vagy mézzel édesített tej után aludni fog, mint egy csecsemő. Ha azt szeretné, hogy a napja nyugodtság érzésével kezdődjön, igyon meleg tejet és reggelizzen.

Citromfű tea

balzsam tea az idegrendszer számára
balzsam tea az idegrendszer számára

Egy másik gyógynövényes főzet, amely jótékony hatással van az idegrendszerre, a citromfű tea. Természetes nyugtatóként jól ismert, stressz, feszültség, idegrohamok, érzelmi egyensúlyhiány esetén ajánlott. Nem véletlen, hogy vannak nyugtató gyógynövényes tabletták balzsammal. Ha kétszer olyan erőssé akarja tenni magát relaxációs ital, kombinálja a balzsamot és a mentateát.

Friss cseresznye

A friss gyümölcslé mindig hasznos, frissítő és energizáló. De a meggy is nyomatékosan pihentető. Javítja az alvást, ellazítja az izomfeszültséget és serkenti a melatonin - az alvási hormon - termelését. A cseresznyeszezonban elkészítése nagyon egyszerű. A hátralévő hónapokban fagyasztott cseresznyét vagy konzerv szirupot használhat, de tartósítószerek és színezékek nélkül. Legjobb - otthon elkészítve.

Forró csokoládé

Nagyon nyugtató, melegítő, vidám és vidám ital a forró csokoládé. Kakaót tartalmaz, amely jó alvást biztosít, antidepresszáns és helyreállító. Maga a kakaó is felfogható pihentető italként. Tejjel kombinálva - a hatás kettős.

Ajánlott: