Milyen Előnyökkel Jár A Fogmosás Kókuszolajjal

Tartalomjegyzék:

Videó: Milyen Előnyökkel Jár A Fogmosás Kókuszolajjal

Videó: Milyen Előnyökkel Jár A Fogmosás Kókuszolajjal
Videó: A fogmosás helyes technikája 2024, Március
Milyen Előnyökkel Jár A Fogmosás Kókuszolajjal
Milyen Előnyökkel Jár A Fogmosás Kókuszolajjal
Anonim

A kókuszolaj az egyik leggazdagabb növényi zsírforrás. A kókuszolaj fő zsírtípusa a laurinsav, kisebb mennyiségben palmitin és mirisztin.

Érdekes tény, hogy az olaj zsírsavai olyan antibakteriális tulajdonságokkal társulnak, amelyek nagy előnyökkel járnak a szájüreg egészsége szempontjából. Az ájurvéda a kókuszolajat antimikrobiális tulajdonságként használta a fogak egészségének elősegítésére évszázadok óta.

Kik ők a fogmosás előnyei a kókuszolajjal?

Eltávolítja a káros baktériumokat

A kókuszolaj segít megszüntetni a szájban található káros baktériumokat, amelyek rossz leheletet, lepedéket és ínybetegségeket okoznak. Az olaj különösen hatékony a Streptococcus mutans nevű szájüregi baktériumok (a fogszuvasodás fő oka) eltávolításában.

Csökkenti a posztert

Számos tanulmány kimutatta, hogy a kókuszolaj hozzájárulhat a fogak, valamint az íny gyulladásának csökkentéséhez.

Segít a rossz leheletnél

A kókuszolaj segít a rossz leheletnél
A kókuszolaj segít a rossz leheletnél

A halitózis (rossz leheletként ismert) a száj egészségével kapcsolatos gyakori probléma. Ha rossz lehellete van, fogmosás kókuszolajjal segíthet. A kókuszolaj antimikrobiális tulajdonságokat tartalmaz, amelyek megszabadítják a szájat a szagot okozó baktériumoktól.

Hogyan kell használni a kókuszolajat a mosáshoz?

Tegyen 1 evőkanál. kókuszolaj a szájban, a nyelv használatával történő belső lemosással. Tegye ezt az eljárást minden nap 15-20 percig, majd köpje ki az olajat, és mossa meg a fogát és a száját.

Miért működik ez?

A kókuszolajban található zsírsavak vonzzák és befogják a baktériumokat, ezért minden alkalommal, amikor fogat mos vele, eltávolítja a szájából a káros baktériumokat és a lepedéket.

Fontos!

Habár a kókuszolaj előnyei a fogak számára számos, és ez nagyszerű kiegészítője a rutinjának, nem helyettesítheti a szájhigiénia szokásos gondozását.

Használjon hidegen sajtolt vajat, és győződjön meg róla, hogy 100% -ban vegán, és nem tartalmaz hozzáadott állati zsírt. Ne használja ezt a módszert, ha allergiás az olaj bármely összetevőjére.

Ajánlott: