Mit Kell Kezdeni Erős Hajjal

Tartalomjegyzék:

Videó: Mit Kell Kezdeni Erős Hajjal

Videó: Mit Kell Kezdeni Erős Hajjal
Videó: Моя работа наблюдать за лесом и здесь происходит что-то странное 2024, Március
Mit Kell Kezdeni Erős Hajjal
Mit Kell Kezdeni Erős Hajjal
Anonim

A nem kívánt haj az egyik legnagyobb probléma. Ez az állapot összetett diagnosztikai beállítás, mivel az okok egyéni, életkor, nem, faj vagy etnikum.

Női hajtípus nőknél

Ez a típus ritkább, mint a férfié. A legnagyobb különbség az arcon van. A nőnek csak egy kis szösz van a felső ajkán és finom haja a füle előtt. A kézszőr mérsékelttől gyengéig terjed. A lábszőrzet is kicsi - főleg a térd felett.

Egyetlen szőr található a mellkason vagy a mellbimbók körül. A hason nincs szőr. Ritka esetekben nagyon gyengén kifejezhető a köldök alatti vonal közepén. A nemi szervek területén lévő szőr háromszög alakú. Férfiaknál és nőknél egyaránt a hónalj szőrös.

Azt a körülményt nevezzük, amelyben a nő testén és végtagjain a finom haj sűrűsödik, megnagyobbodik vagy pigmentek lesznek pajzsmirigy-túlműködés.

Vannak belső és külső tényezők, amelyek serkentik a haj növekedését. A leggyakoribb külső tényező a felület szisztémás mechanikai irritációja borotválkozás, gyantázás, epilálás, napsugárzás által. A belső tényezők közül a legfontosabb a hormonális egyensúlyhiány, valamint a fogamzásgátlók és kortikoszteroidok alkalmazása. Azt tanácsoljuk az ilyen problémákkal küzdő nőknek, hogy először forduljanak bőrgyógyászhoz, edndrológushoz vagy nőgyógyászhoz, és csak ezután vegyék igénybe a kozmetikus szolgáltatásait.

Hajeltávolítás
Hajeltávolítás

Férfi hajtípus nőknél

Sokkal dúsabb haj jellemzi, amelynek oka az endokrin mirigyek súlyos betegsége. Nak, nek hívják hirsutizmus és az androgén hormonok hatásával vagy a szőrtüsző túlérzékenységével függ össze.

A nő arca bőségesen szőrös - az állon, az ajkak felett, a homlokán és a fülek előtt. A karok és a lábak teljes hosszában erősen szőrösek. A mellkason, a has alsó részén és a középvonal mentén megnövekedett hajszőrzet található. A hirsutizmus leggyakrabban a petefészek, a mellékvesék és az agyalapi mirigy hormonális rendellenessége.

A Shine-Leventhal-szindrómát (policisztás petefészkek) a kóros szőrnövekedés, a menstruációs rendellenességek és a pattanások jellemzik. Ebben a szindrómában a kezelés csak operatív. Ha a petefészek cisztája egyedülálló, akkor a gyógynövényes kezelés is sikeres lehet.

Hónaljak
Hónaljak

A probléma megoldása

A haj problémája nagyon kényes, de nem megoldhatatlan. Meg kell találni a probléma megoldásának helyes módját - világossá téve, hogy a hajat valamilyen betegség folyamata vagy egyéni sajátosságai okozzák-e.

Ne feledje, hogy a pubertás kezdetén hibát okoz a borotválkozás, a kopasztás vagy a viaszmaszk felvitele a megnövekedett haj takarása érdekében. Idővel a helyzet romlik, és önértékelése drasztikusan csökken, depresszió vagy alacsonyabbrendűségi komplex lehet.

Ezen extrém körülmények elkerülése érdekében forduljon orvoshoz, aki meghatározza, hogy milyen kezelésre van szükség. A legtöbb nő rohan és elköveti azt a hibát, hogy először a kozmetikai irodába látogat. Nagyon sok fájdalmat és költséget szenvednek, de ha valamilyen betegség folyik a testükben, az tovább fejlődik, és nem kívánt komplikációkhoz vezethet.

Ajánlott: