Depresszió

Tartalomjegyzék:

Videó: Depresszió

Videó: Depresszió
Videó: Depresszió - Rockmaraton 2018 (teljes koncert / hivatalos) 2024, Március
Depresszió
Depresszió
Anonim

Depresszió század betegségének tekintik. Ezt a lelkiállapotot általános fáradtság, bármilyen tevékenység iránti vágy hiánya, motiváció hiánya, fogyás vagy súlygyarapodás jellemzi. Kétszer olyan gyakori a nőknél, mint a férfiaknál.

A depresszió kifejezés használata széles körben elterjedt a nők sok betegségében és betegségében.

A depresszió tünetei

1. Dysthymia - Ez magában foglalja a depressziót, a szomorúságot, az alvási problémákat, a halál gondolatait vagy az öngyilkosságot. Mindannyiunkkal előfordult, hogy ebbe az állapotba kerültünk, vagy ennek az állapotnak a közelében. Amikor azonban ezek az érzések hosszabb ideig tartanak, tekintet nélkül a környezetünkre és az élet eseményeire, szakembert kell keresnünk.

2. Hypobulia - ez csökkent vagy eltűnő motoros aktivitás. A munka vagy bármely más tevékenység vonakodása.

3. Bradypsychia - a gondolkodás lelassulása.

Ez a három tünet melankolikus szindrómát képez.

Szenvedő emberek depresszió, fájdalmas elidegenedést tapasztalnak szeretteiktől. A bűntudat erősen kifejeződik. Nagyon gyakran ez összefügg az állapotukkal, attól kezdve, hogy nem tudnak megbirkózni a napi feladataikkal.

A tehetetlenség, a kilátástalanság és a kilátástalanság tapasztalatai hozzáadhatók a felsorolt tünetekhez.

A formája depresszió enyhe, közepes vagy súlyos, a tünetek időtartama határozza meg. Nagyon súlyos depresszió esetén téveszmék és öngyilkossági kísérletek (öngyilkossági kísérletek) fordulnak elő.

Van egyfajta rejtett depresszió. Esetében a mentális tünetek a háttérben maradnak, és a fizikai és vegetatív tünetek kerülnek előtérbe.

A depresszió kezelése

A felsorolt tünetek jelenlétében szakembert kell keresni. Az első dolog, amit tehet, konzultáljon orvosával. Kezdheti azzal, hogy felír Önnek néhány enyhe nyugtatót, altatót és vitamint. A következő lépés egy jó pszichoterapeuta keresése. Fontos tudni, hogy egy terapeuta látogatása nem fogja megoldani a helyzetet.

Depresszió
Depresszió

Általában a kezelés 8-10 látogatásig tart, és néha sokkal több - rajtad múlik. Abban az esetben, ha súlyos formája van depresszió háziorvosa időpontot fog rendelni pszichiáterhez. Ez nem ijesztgethet meg. Egy ilyen szakember felkeresése nem jelenti azt, hogy valamilyen tébolyodna.

A pszichiáter az egyetlen szakember, aki biztonsággal meghatározhatja állapotát és megfelelő orvosi kezelést írhat elő Önnek. A depresszió enyhe formáihoz és a téveszmékhez hasonlóan ajánlott felkeresni egy pszichoterapeutát.

A pszichoterapeuta segít megtalálni és kezelni problémáinak kiváltó okait, valamint más szemszögből tekint a dolgokra.

Amíg nem talál megfelelő szakembert, jó megtanulni, hogyan kell kezelni az állapotát. Tartsa be, adjon időt magának. Mindenkivel előfordul, hogy nem érzi jól magát. Ne próbáld magadat hibáztatni. Nagyon valószínű, hogy a tested megmondja neked, hogy pihenésre van szükséged.

Megpróbálhat valami újat kezdeni. A jóga gyakorlatok jó megoldás, mert megnyugtatják a lélegzetet, az elmét és a testet, és türelmet tanítanak.

Nagyon fontos kerülni az alkoholt. Az alkoholt "depresszánsnak" nevezik, ami azt jelenti, hogy annak szedése nem csak nem segít, hanem ronthatja állapotát is.

A Bulgáriában élő emberek számára nagyon fontos, hogy miként válasszák ki pszichoterapeutájukat. Gyakran előfordul, hogy a pszichoterapeuták olyan embereket mutatnak be, akik nem rendelkeznek a szükséges képesítéssel. Az ilyen emberrel töltött órák a te felelősséged. A következő lépéseket teheti annak érdekében, hogy az a személy, akivel sétál, megfelelő végzettséggel és képesítéssel rendelkezik:

1. Kérje meg háziorvosát vagy pszichiáterét, hogy ajánljon valakit;

2. Írja fel a látogatott személy nevét;

3. Kérdezd meg tőle, melyik pszicho-terápiás iskolában végzett;

4. Ellenőrizze az interneten, hogy létezik-e ez az iskola Bulgáriában. Ha van, hívjon és ellenőrizze, hogy az illetőnek van-e onnan érvényes igazolása.

Végül maradjon nyugodt. Depresszió kezelik, de időbe telik. Biztosítsa.

A cikk tájékoztató jellegű, és nem helyettesíti az orvossal folytatott konzultációt!

Ajánlott: