Az úszás 12 Előnye

Tartalomjegyzék:

Videó: Az úszás 12 Előnye

Videó: Az úszás 12 Előnye
Videó: Karl Nehammer lesz az új osztrák kancellár 2024, Március
Az úszás 12 Előnye
Az úszás 12 Előnye
Anonim

= A szakértők hetente 150 perc közepes vagy 75 perc aktív tevékenységet ajánlanak a felnőtteknek. Úszás kiváló lehetőség, mert megterheli az egész testet és egyben védi a szív- és érrendszert. Egy óra úszás majdnem annyi kalóriát éget el, mint a futás, de nem befolyásolja a csontokat és az ízületeket.

Az úszás a negyedik legnépszerűbb fizikai tevékenység az Egyesült Államokban. De miért kell úszni? A rendszeres úszásnak számos előnye van. Itt Az úszás 12 előnye:

1. Az egész test működik

Az egyik legnagyobb az úszás előnyei az, hogy az egész test valóban működik - tetőtől talpig. Az úszás növeli a pulzusszámot, de nem terheli az ízületeket és a csontokat. Az úszásnak köszönhetően az izmok felépülnek, és idővel erősebbé és ellenállóbbá válik. Az úszásnak különböző stílusai vannak, amelyeket gyakorolhat - mell, hát, szabad stílus és még sok más. Mindegyikük különböző izomcsoportokra összpontosít.

2. Segíti a belső szerveket is

Ahogy az izmai erősebbek és ellenállóbbak lesznek, az úszás rendszeresen erősíti a szívedet és a tüdődet. Egyes tanulmányok azt mutatják, hogy az úszás segíthet csökkenteni a vérnyomást és szabályozni a vércukorszintet.

3. Az úszás fogyatékossággal, ízületi gyulladással és más betegségekkel küzdők számára alkalmas

Az úszás biztonságos lehet ízületi gyulladásban, fogyatékosságban vagy más fizikai problémákban szenvedők számára. Az úszás akár a fájdalom csökkentésében vagy a gyógyulás javításában is segíthet. A kutatások azt mutatják, hogy az osteoarthritisben szenvedők az ízületi fájdalom és merevség jelentős csökkenéséről számolnak be, és kevesebb fizikai korlátozást tapasztaltak olyan tevékenységek után, mint pl. úszás és a kerékpározás. Tehát az úszás előnyei valóban sokan vannak.

4. Jó lehetőség az asztmás betegek számára

Úszás
Úszás

A fedett medencék nedves környezete miatt az úszás nagyszerű tevékenység az asztmában szenvedők számára. Nem csak ez, hanem a testmozgással összefüggő légzőgyakorlatok, például a lélegzetvisszafogás, segíthetnek a tüdőkapacitás bővítésében. Másrészről azonban egyes tanulmányok szerint az úszás növelheti az asztma kockázatát az uszodákban használt vegyszerek miatt.

5. Előnyös a sclerosis multiplexben szenvedők számára

A sclerosis multiplexben (SM) szenvedő embereknél az úszás jótékony hatással bír. Egy tanulmányban 20 hetes úszási programot hajtottak végre. A fájdalom jelentős csökkenéséhez vezetett SM-ben szenvedő betegeknél. Javulnak olyan tünetek is, mint a fáradtság, depresszió és mozdulatlanság.

6. Kalóriát éget

És több az úszás előnyei!! Ez hatékony módja a kalóriák elégetésének. Úszás közben a test minden része elmozdul, így kalóriát éget. Az úszás előnye, hogy nem izzad a kalóriák elégetése közben, mint az edzőteremben.

7. Javítja az alvást

Az úszás segít jobban aludni éjszaka. Az álmatlanságban szenvedő idős embereket érintő tanulmányban a résztvevők életminőségük és alvásuk javulásáról számoltak be rendszeres testmozgás, például úszás után.

8. Javítja a hangulatot

Úszás
Úszás

A kutatók demenciában szenvedők egy kis csoportját értékelték. Megállapították, hogy javult a hangulatuk, miután részt vettek egy 12 hetes úszási programon. Itt van még egy a sok közül az úszás előnyei.

9. Segít a stressz ellen

A tajvani úszók egy csoportjának részvételével lefolytatott tanulmány megállapította, hogy a 101 válaszadó közül 44 számolt be arról, hogy enyhén depressziós és stresszes. Úszás után azonban nyolcra csökken azok száma, akik még mindig stresszesnek érzik magukat. Az úszás nagyszerű szövetséges a stressz elleni küzdelemben.

10. Terhes nők gyakorolhatják

A terhes nők számára is előnyös lehet az úszás. Az anya és a gyermek potenciális előnyei mellett az úszás olyan tevékenység, amelyet a terhesség minden hónapjában elvégezhetünk.

11. Gyerekeknek is nagyszerű

A gyermekeknek minden nap minimum 60 perc aerob edzésre van szükségük. Az úszás szórakoztató tevékenység, és nagyon hasznos a kicsik számára.

12. Elérhető

Úszás
Úszás

Az úszás megfizethető lehetőség a fizikai aktivitáshoz, összehasonlítva másokkal, például a kerékpározással.

Az előkészület

A kezdéshez úszni, először meg kell találnia egy medencét a közelben. Számos fitneszközpont kínál úszást és vízi aerobikot is. Vásároljon fürdőruhát úszáshoz, és ne járjon azzal, amellyel a tengerparton süt. Legalábbis - nem lesz kényelmes. Feltétlenül hozzon magával kalapot és védőszemüveget, amelyek nélkül nem léphet be a medencébe.

Kockázatok

Az úszás a legtöbb ember számára biztonságos. Mint minden edzésnél, az úszással is vannak bizonyos kockázatok. Ha bizonyos betegségei vannak, mindenképpen forduljon orvoshoz.

Ajánlott: