Visszér Kezelés Aromaterápiával

Tartalomjegyzék:

Videó: Visszér Kezelés Aromaterápiával

Videó: Visszér Kezelés Aromaterápiával
Videó: Visszérkezelés gyógynövényekkel 2024, Március
Visszér Kezelés Aromaterápiával
Visszér Kezelés Aromaterápiával
Anonim

Az aromaterápiával csak az illóolajok illatával sikerül megoldani az egészségügyi problémákat. Az ilyen típusú terápia csak aromák segítségével képes előidézni a szükséges hangulatot - megnyugtatás céljából például levendulaolajat használnak. Az aromaterápia érdekessége, hogy nem csak egy olyan kezelést igényel, amely különleges helyet és különleges légkört vagy beállítást igényel.

Megtehető mind az irodában, mind otthon. Számos egészségügyi betegségben hatékony - segít a stressz kezelésében, javíthatja a koncentrációt stb.

Kiderült, hogy az aromaterápia a visszér kezelésére is hatékony. Sok ember tévhit, hogy a visszér csak időseknél fordul elő - ezek a duzzadt kékes vénák bármikor és bármely életkorban megjelenhetnek. Ezenkívül az egész testen láthatók, leggyakrabban a lábakat érintik.

Megjelenésük leggyakoribb oka a stagnáló életmód. Gyakran előfordulnak olyan embereknél, akiknek a hivatása hosszú ideig üléssel kapcsolatos. Visszér székrekedés, túlsúly stb. miatt is előfordulhat.

Az orvosok sebészeti technikákat alkalmaznak a probléma kiküszöbölésére. Aromaterápia még nem eléggé elterjedt ennek a problémának a kezelésére - az illóolajok közvetlenül alkalmazhatók az érintett területeken.

Levendula
Levendula

Számos eljárást hajtanak végre, majd észreveszik a heg és a fájdalom eltávolítását. Ez a módszer könnyebb, nem igényel kórházi tartózkodást, és olcsóbb, mint más kezelések.

A visszér kezelésére a leggyakrabban használt olaj a kamilla, a ciprus, a libanon és nem utolsósorban a mirhaolaj:

- Libanon és ciprus - összehúzó tulajdonságokkal rendelkeznek, és képesek minimalizálni a visszérbetegségeket;

- Mind a négy olaj képes stimulálni a vérkeringést;

- Gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkeznek.

Hogyan kezeljük a vénákat olajokkal?

A legjobb a masszázs felfelé irányuló mozdulatokkal - az olajokat a boka környékéről alkalmazzák, és fokozatosan emelkednek. Ilyen aromaterápiát végezhet otthon naponta kétszer, amíg a probléma megszűnik.

Természetesen jobb megbízni egy szakemberben. A masszázs után az érintett bőr gyulladása vagy repedése léphet fel. Ezért a legjobb, ha a technika alkalmazása után levendulaolajat kenünk a területre.

Kombinálhatja az aromaterápiát a vízterápiával - váltakozva hideg és meleg lábfürdővel, ahol visszeres. Ezután kezdje el a masszázst olajjal.

Ajánlott: