A Családi Botrányok Lerövidítik Az életet

Videó: A Családi Botrányok Lerövidítik Az életet

Videó: A Családi Botrányok Lerövidítik Az életet
Videó: Darvas Iván - Botrány a családban 2024, Március
A Családi Botrányok Lerövidítik Az életet
A Családi Botrányok Lerövidítik Az életet
Anonim

Az otthoni viták végtelen okai - az ártatlannak tűnő távvezérlőtől kezdve a pénzhiányig, a szülőkkel kapcsolatos problémákig stb. Minden házaspárnak megvannak a hátrányai a kapcsolatban, amikor a problémák még a jó pillanatoknál is nagyobbá válnak.

A családi botrányok sem kivételek, sőt meglehetősen gyakoriak. Néha valami kevésbé fontos dolog más problémához vezet, és a helyzet bonyolultabbá válik, és nő a kettő közötti távolság.

De az ilyen családi botrányok kétségtelenül okozott lelki gyötrelmek mellett egy új tanulmány azt állítja, hogy ezek nagymértékben hátráltatják az egészségünket is.

Botrány
Botrány

A tanulmányt 20 évig végezték, és eredményei szerint minél kevesebb botrány van szeretteivel, annál hosszabb az élet. Azok a házaspárok, akik nem veszekednek házastársukkal, sokkal tovább éltek, mint a többiek.

A tanulmány azt is kimutatta, hogy a családok legfőbb problémája és a botrányok leggyakoribb oka a pénz.

Családi problémák
Családi problémák

Még Young professzor, a Utah-i Egyetem is úgy véli, hogy a betegségben és az egészségben való együttlét ünnepélyes ígérete közvetlenül összefügg azzal, hogy a szerelmesek megértik-e egymást vagy sem.

A tanulmány 1700 pár segítségével készült, akik legalább 20 éve házasok. Minőségük és életmódjuk elemzése után a kutatók megállapították, hogy a legtöbb veszekedésnek és botránynak több egészségügyi problémája van. Más szavakkal, a boldog házasság a hosszú élethez vezető út.

A boldog párok is sokkal több időt töltenek együtt, és nagyobb valószínűséggel fogyasztanak egészséges ételeket, még akkor is, ha együtt főznek.

A tanulmány azt állítja, hogy a házassági problémákkal küzdő házastársak mintegy fele munka után eszik valamit "talpon". Ennek oka az volt, hogy nem számítottak arra, hogy szerető feleségük meleg vacsorát készít nekik.

A partnerünkkel való feszültség az alkohol és a dohányzás felé is taszít. A stressz viszont nagymértékben zavarja a teljes és jó alvást. Ha azonban a pár harmonikus és jó kapcsolatban van, gyakran sétálnak a hegyekben vagy másutt, és ezáltal tovább erősítik egészségüket.

Ajánlott: