Fogmosás Gyermekeknél

Videó: Fogmosás Gyermekeknél

Videó: Fogmosás Gyermekeknél
Videó: A helyes fogmosás elsajátítása a gyermekeknél (2020.05.15.) 2024, Március
Fogmosás Gyermekeknél
Fogmosás Gyermekeknél
Anonim

Az anya számára a gyermekek a legnagyobb kincs. Éppen ezért minden anya a legjobbját nyújtja, hogy gyermeke egészséges és boldog lehessen.

A téma gyermekfogak mosása manapság már kiskorától kezdve jelen van az anyák mindennapjaiban. Kezdve a fog növekedésének első jeleivel.

Mint a legtöbben tudjuk, a tejfogak növekedése néha meglehetősen fájdalmas a gyermekek számára, és megterhelő az anyák számára. És éppen ezért előfordul, hogy a fájdalomcsillapítókra koncentrálunk, és megfeledkezünk régi ismerőseinkről - a fogkrémről és a fogkeféről.

A gyermekek fogait meg kell mosni az első fog megjelenése óta megfelelő pasztával és ecsettel. A kefének puhának kell lennie, és az elején, amikor a fogak még aprók, speciális szilikon hegyet használhat. Néhány szülő előzetesen gondoskodik a csecsemő szájhigiéniájáról, különféle krémek és gélek használatával. De ez a szülők preferenciáitól és a szakemberek tanácsától függ.

Minél korábban kezdi el gondozni a gyermekek fogait, annál gyorsabban szokja meg a gyermek a fogmosás folyamatát, és ez szokássá válik. Ajánlott este és reggel a gyermekek fogát mosni, az ecset nagyon könnyű nyomásával, hogy semmilyen módon ne sértse meg a gyermek érzékeny ínyét.

Baba fogmosása
Baba fogmosása

Mivel egy ilyen sérülés esetén fennáll annak a veszélye, hogy a folyamatot valami kellemetlenné varázsolja, és egy gyermek elkezd megtagadni ezt. Bár az elején a gyermek finomságként fogja fel a fogkrémet, és édesen fogja megenni, ne aggódjon, hanem tartson rutint.

Utána a gyermek fogainak mosása mindig jól öblítse le a száját vízzel az ecsettel. Eleinte a gyermek lenyelheti a mosószert, de idővel leáll.

De addig csak bizonyított termékeket használjon, amelyek 0+ jelöléssel vannak ellátva. A rutin kialakításának legjobb módja a személyes példa. Mindig mosson fogat gyermekével.

Ne késleltesse az első fogorvosi látogatást, még akkor sem, ha a gyermeknek nincsenek fogászati problémái.

Így korán megszokja a fogorvosokat és magukat a fogorvosokat, és idővel, ha szükséges, tapasztalatai nem lesznek olyan megterhelőek.

Ajánlott: