Kínai Fejfájás Trükkök

Videó: Kínai Fejfájás Trükkök

Videó: Kínai Fejfájás Trükkök
Videó: Fejfájás és migrén kiegészítő kezelése akupresszúrával 2024, Március
Kínai Fejfájás Trükkök
Kínai Fejfájás Trükkök
Anonim

A fej elülső fejfájását gyakran idegösszeomlások okozzák, és néha székrekedés kíséri. Használhatja mindkét problémát egyszerre kínai masszázs.

Finoman masszírozza meg a jobb kezével azt a pontot, amely a jobb kéz hüvelykujja és mutatóujja között található mélyedés közepén található. Ezután cseréljen kezet és folytassa a masszázst körülbelül két percig mindkét kéznél.

A hasmasszázs is megment a rettenetes fejfájástól és székrekedéstől. Ehhez enyhén, masszírozás nélkül nyomja meg az akupresszúrás pontokat, amelyek kör alakban helyezkednek el a köldöktől körülbelül 7,5 cm-re.

Fejfájás
Fejfájás

Képzeljen el egy órát, és hagyja, hogy minden pont egy adott időnek feleljen meg. Nyomja meg az összes pontot az óramutató járásával megegyező irányban. Ne tartsa az ujját két vagy három másodpercnél tovább minden ponton.

Alkalmazza a "szélvár" technikát, ha meg akar szabadulni a bosszantó fejfájástól. Keresse meg azt a pontot, amely a mélyedés közepén van, a koponyája tövében.

Akupresszúrás masszázs
Akupresszúrás masszázs

Könnyű masszázsmozgásokkal nagyon finoman érintse meg. Ez segít nemcsak a fejfájás, hanem a fül-, orr- és torokfájdalom, idegrendszeri rendellenességek, szédülés és nyaki feszültség kezelésében is.

De mielőtt kipróbálnád mindezt, próbálkozz még két alapvető trükkel. Ha fáj a fejed, ülj le és lazíts. Egy percig masszírozza a fejét az ujjaival.

A kezeinek olyan mozdulatoknak kell lenniük, mintha szappanoznád a fejed. Ezután helyezze mindkét kéz ujjbegyét egy pontra, amely pontosan 5 centivel a köldök felett van.

Mélyen lélegezve nyomja meg enyhén egy percig. Ha végzett, maradjon mezítláb, helyezze a jobb lábának sarkát a bal lábának talpára, és dörzsölje jobbra és balra. Ezután váltson lábat.

Ajánlott: