A Meddőség Okai

Videó: A Meddőség Okai

Videó: A Meddőség Okai
Videó: A meddőség okai, tünetei, kivizsgálása - nőgyógyász szemmel 2024, Március
A Meddőség Okai
A Meddőség Okai
Anonim

A meddőség globálisan komoly probléma. Tanulmányok szerint minden hetedik párnak nehézségei vannak a teherbe eséssel. A nőknél a meddőség oka számos. Szerencsére sok közülük kezelhető, így a biológiai nemzedék létrehozásának lehetőségét szinte soha nem zárják ki teljesen.

Mert meddőség egy évvel azután beszélhetünk, hogy a házaspár céltudatos kísérleteket tett a gyermekvállalásra. Erre az időszakra kell várni, hogy szakemberhez fordulhasson.

Az eldugult petevezetékek megakadályozzák a spermiumok bejutását a petesejtbe és megtermékenyítését a normális peteérés jelenléte ellenére. A leggyakoribb akadály a károsodás vagy a kötőszövet jelenléte a csövekben, amely nőgyógyászati betegség vagy nemi betegség, például chlamydia és gonorrhoea következtében fordulhat elő, hosszú ideig kezeletlenül. Bár műtéti korrekció lehetséges, manapság a legtöbb szakember a mesterséges megtermékenyítést javasolja.

Egy másik gyakori ok az ovuláció hiánya. A szabálytalan vagy akár hiányzó peteérés okai különbözőek lehetnek - hormonális rendellenességek, az anyagcserét befolyásoló betegségek, cukorbetegség, egészségtelen életmód.

Az orvosi vizsgálat választ adhat arra, hogy mikor várható az ovuláció, és miért vannak ilyen rendellenességei. Az ovulációs periódus az egyetlen olyan időszak a hónapban, amikor a nő teherbe eshet. Ezért képtelenség megítélni, hogy mikor van peteérése, hosszan tartó meddőséghez vezethet.

Peteérés
Peteérés

A mióma kiszoríthatja vagy elzárhatja a petevezetékeket, és ha a petesejt még megtermékenyül, valószínűleg nem ültetik be. Valójában a mióma jóindulatú daganat, amely a méhben vagy a méhben alakul ki. De méretétől és helyétől függően befolyásolhatja a nő reproduktív képességeit.

Egy család, különösen egy nő számára meddőség súlyos pszichológiai problémát jelent.

A pszichogén meddőség olyan állapot, amelyet a gyermek iránti neurotikus vágy fejez ki. Sok súlyos mentális konfliktust okozhat. Számos megfigyelés mutatta a terhesség belső tudattalan elutasításának fennállását, amelyet ovulációs rendellenességekben és amenorrhoában fejeztek ki.

Ajánlott: