Barofóbia - A Gravitációtól Való Félelem

Videó: Barofóbia - A Gravitációtól Való Félelem

Videó: Barofóbia - A Gravitációtól Való Félelem
Videó: Egyszerűen használható konnektortesztelő | GVDA GD105B ◆ Eszközteszt 2024, Március
Barofóbia - A Gravitációtól Való Félelem
Barofóbia - A Gravitációtól Való Félelem
Anonim

A fóbiák irracionális, kóros és rögeszmés félelmek egy adott eseménytől, cselekedettől vagy tárgytól. Az emberi fóbiák számosak, és az egyik legfurcsább és legritkább nevet viselik barofóbia. A barofóbia a gravitáció megszállott félelme.

A gravitáció a természetben a négy alapvető kölcsönhatás egyike. Kölcsönös vonzerő jelenlétében fejeződik ki minden tömeges anyagi tárgy között.

Furcsának tűnik, hogy valaki aggódjon az erő miatt, amely a földön tart minket, de ez az erő katasztrofális lehet bizonyos helyzetekben.

Fóbiák
Fóbiák

Emberek barofóbia irracionális veszélyeket tapasztaljon meg a gravitáció által rejtett potenciális veszélyről.

Barofóbia korábbi traumás balesetek okozhatták. Más esetekben rögeszmés gondolatok váltják ki a gravitációs erőről és annak veszélyéről.

Szenvedő személyek barofóbia, úgy érzi, teljesen tehetetlen a gravitációval szemben. Attól tartanak, hogy a gravitáció hirtelen megszűnik, mindenkit és mindent a levegőbe küld.

Mások úgy vélik, hogy egy bizonyos ponton a gravitáció túl erős lesz, és az embereket károsítja azáltal, hogy lehúzza őket.

A gravitációtól való félelem
A gravitációtól való félelem

A tünetek barofóbia hasonlóak a legtöbb fóbiához. Általában a fóbia súlyos pillanatait pánik, tehetetlenség, izzadás, szívdobogás, szédülés és egyéb negatív fizikai tünetek kísérik. Akkor is előfordulhatnak, amikor egy személy mozgólépcsőn mozog, vagy liftben van.

A gravitációs fóbia oka lehet néhány fóbiás rendellenesség, skizofrénia és bipoláris rendellenesség, agykárosodás, a tudományos-fantasztikus filmek túlzott megtekintése.

A kezelés barofóbia a rögeszmés félelem kiküszöbölésére és a beteg enyhítésére összpontosít. A személyt ki kell képezni a relaxációs technikákra, és fokozatosan kövesse az előírt terápia lépéseit.

Amikor az oka barofóbia a fenti betegségek bármelyike miatt elsőbbséget kell biztosítani a betegségnek.

Ajánlott: