A Gyomor Megnyugtatása Hányás Után

Videó: A Gyomor Megnyugtatása Hányás Után

Videó: A Gyomor Megnyugtatása Hányás Után
Videó: Hányás, láz, gyomorrontás – Fokozottan figyeljünk a higiéniára a nyári hónapokban! 2024, Március
A Gyomor Megnyugtatása Hányás Után
A Gyomor Megnyugtatása Hányás Után
Anonim

Ha hány, sok folyadékot kell innia, hogy pótolja a szervezetben elszenvedett folyadékveszteséget. Ez megakadályozza a kiszáradást, de valóban ügyeljen arra, hogy csak akkor kezdjen folyadékot inni, ha a hányás megszűnt.

Ha hányt a gyomorban, összehúzódások lépnek fel, és ha folyadékot igyál, miközben még hányingered van, valószínűleg későbbi hányást okoz ezek a összehúzódások. A koffeinmentes szóda, valamint a 7-Up segíthet a gyomor megnyugtatásában, ha ideges.

A vízben lévő cukor segít a szervezetnek jobban felszívni a folyadékot, és csökkenti a kiszáradást. A gyümölcslé pótolja a szervezet kálium- és egyéb tápanyagveszteségét hányáskor, azonban kerülje a citrusfélék levét, mivel a sav valószínűleg rontja a gyomor állapotát.

A menta tea valóban remek módszer a gyomor megnyugtatására. A mentolban található mentol, flavonoidok, azulén és tanninok hasznosnak bizonyultak az emésztőrendszer megnyugtatásában, csökkentve a meteorizmust, a görcsöket, a hasmenést és az émelygést.

Hányás terhes nőknél
Hányás terhes nőknél

A mentol görcsoldó, amely megakadályozhatja a hányást. A tanninok és a flavonoidok segíthetnek a fájdalom enyhítésében, míg az azulén a fekélyek gyógyításában. Igyon menta teát, amikor először kezd émelyegni, de ne hányás közben.

Soha ne próbálja abbahagyni a hányást. Ha megpróbál válaszolni a hányás okozta sokkra, görcsöket okozhat a nyelőcsőben. Ha hányni akarja a gyomrot és a nyelőcsövet, megállapodtak, ami feszültséghez vezet a torok és a gyomor izmaiban.

Ha megpróbálja leküzdeni a hányást, akkor valóban romlik a nyelőcső és a gyomor terhelése, és megnő az izomgörcsök valószínűsége. Próbáljon lazítani a testén, és engedje meg, hogy hányjon.

Kerülje a paprikát, az alkoholt, a sült ételeket, a magas zsírtartalmú ételeket és a kávét, amíg a gyomra felborul, mivel ezek irritálhatják a gyomrot és súlyosbíthatják a problémát. Kerülje a gázokat okozó zöldségeket, például a brokkolit, mert a gáz fokozhatja a hasi fájdalmat és ronthatja a gyomorrontást.

Menta és mész
Menta és mész

A könnyű testmozgás vagy egy rövid séta nehéz étkezés után serkenti az emésztést, segít megelőzni a gyomorrontást később.

Egy adag antacid közvetlenül étkezés után segíthet csökkenteni a gyomorpanaszokat, ugyanakkor más problémákat is okozhat. A kalciumot vagy alumíniumot tartalmazó savkötők székrekedést, míg a magnéziumot tartalmazó antacidok hasmenést okozhatnak. A tabletta formájában lévő savkötők kevésbé valószínű, hogy székrekedést vagy hasmenést okoznak, mert az adag alacsonyabb lehet, mint a folyékony dózis.

Ha a fekély okozza a gyomorrontást, próbáljon kerülni aszpirint a gyomorpanaszok enyhítésére. Az aszpirin súlyosbíthatja a problémát. Tudnia kell, hogy az Alka-Seltzer aszpirint tartalmaz. Ehelyett beszéljen orvosával arról, hogy paracetamolt szedjen fájdalomcsillapításra, amely nem tartalmaz aszpirint.

Beszéljen orvosával, ha a gyomorproblémák néhány napnál tovább tartanak. Az emésztési zavarnál rosszabb probléma tünetei lehetnek, például fekélyek, epehólyag-problémák vagy akár rák. Ezért nagyon fontos orvoshoz fordulni, hogy kizárjanak néhány komoly problémát. Különösen, ha 24 óránál hosszabb ideig hánytál.

Ajánlott: