Hogyan Lehet Csökkenteni A Sót?

Videó: Hogyan Lehet Csökkenteni A Sót?

Videó: Hogyan Lehet Csökkenteni A Sót?
Videó: Így nyerik ki a tengerből a sót a Vegetához 2024, Március
Hogyan Lehet Csökkenteni A Sót?
Hogyan Lehet Csökkenteni A Sót?
Anonim

alapfűszer, amely szinte minden ételben, szinte minden családban és szinte minden asztalnál megtalálható. Az étel sajátos íze sokak kedvence.

Bármennyire sem akarjuk beismerni, a só ártalma sok, és ismerjük őket. Az étkezéseket azonban továbbra is megfűszerezzük vele, mert nem utasíthatjuk el. Amit megpróbálhatunk csökkenteni az összes sós ételt. Nehéz, de jobban teljesíthető, mint a teljes sótartalom.

Hogyan lehet csökkenteni a sót és még mindig jóízű evés közben? Íme néhány trükk:

Só helyett ízesítse a salátát vagy alapvetően citromlével, ez helyettesítheti a sót. Helyettesítői lehetnek más fűszerek, amelyekkel ízesítheti ételét. Olyan ízt adnak, amely csökkenti a sós íz szomját.

Jó trükk az, hogy például sajtot adunk a salátához, amely átveszi a sós összetevő szerepét benne. Jó, ha nem viszik túlzásba a káros termékeket, mint a chips, a pattogatott kukorica, a pizza és mások. Nagy mennyiségű sót és egyéb összetevőket tartalmaznak, amelyek csak károsítják a testet.

Sócsökkentés
Sócsökkentés

A só csökkentése érdekében ne fogyasszon sült ételeket, vagy legalább korlátozza azokat, mivel sok sót tartalmaz. Ezenkívül, ha a húsról van szó, kevesen tudják, hogy ez a termék természetes sótartalmú és nem igényel további sózást.

Ha azonban sót kell adnia egy edényhez, használjon egyet káliummal.

Azok a mártások, amelyekkel általában ízesítjük, szintén nagy mennyiségű sót tartalmaznak. Ha célzol sókorlátozás, csökkentse használatukat.

Jó azonban megszokni, hogy a sótartó után nyúl, amint az asztalhoz ül. Szokja meg a sózatlan termékek fogyasztását. Ennek a folyamatnak természetesen fokozatosan kell megtörténnie. A só szokás.

Ehhez egy kis vágy és akarat kell sócsökkentés. Ennek az összetevőnek a feladása egy kis lépés az egészséges étrend felé. Itt van valami kicsi, de fontos, ami a helyes étrend felé vezet.

Ajánlott: