A Hormonális Problémák Tünetei

Videó: A Hormonális Problémák Tünetei

Videó: A Hormonális Problémák Tünetei
Videó: HOGYAN GYÓGYULTAM KI A HORMONÁLIS PROBLÉMÁIMBÓL? + könyvajánló 2024, Március
A Hormonális Problémák Tünetei
A Hormonális Problémák Tünetei
Anonim

Az endokrin rendszer rendellenességei nem kevésbé fontosak, mint az összes többi rendszer, és olyan súlyos következményekhez vezethetnek, mint a cukorbetegség kialakulása, a látásromlás.

Hormonális rendellenességek nem mindig vannak specifikus tüneteik. Gyakran megnyilvánulásuk megegyezik más betegségekkel, és néha egyszerű kozmetikai hibának tekintik őket.

Elhízottság
Elhízottság

Ezért fel kell ismerni a riasztó jeleket, és ha megjelennek, azonnal szakképzett orvosi segítséget kell kérni.

A megnövekedett étvágyú fogyás a pajzsmirigy működésének megnövekedett tünete lehet, amelyet hyperthyreosisnak neveznek.

Hízik
Hízik

A súlycsökkenést gyakran megmagyarázhatatlan és hosszan tartó 37-37,5 C hőmérséklet-emelkedés kíséri. Ennek arra kell vezetnie, hogy kikérje egy szakember véleményét, aki pontos diagnózist fog felállítani.

Pattanások
Pattanások

A tünetek között szerepelhet rendszertelen szívverés, túlzott izzadás, remegő ujjak, hangulatváltozások, idegesség és zavart alvás. Gyakran a folyamatosan meghökkentő tekintet vonzza a figyelmet. Ezután a szemek tágra nyitott helyzetben vannak, és fényesen ragyognak.

Az elhízás nemcsak a helytelen táplálkozás és a hipodinamika problémája lehet. Az elhízás gyakran számos endokrin rendellenesség tünete. A túlzott testszőrzet nőknél a tesztoszteron fokozott termelését jelzi a szervezetben.

A striák, ha nem hirtelen súlycsökkenés vagy súlygyarapodás okozzák, a hipotalamusz-hipofízis rendellenességének rossz jele.

A hasi bőrön, a combok belső felületén, az emlőmirigyek területén striák jelennek meg, amelyeknek fel kell keresniük szakembert, ha ezeken a helyeken észreveszik a kellemetlen fakó vonásokat.

A hormonális problémák egyik leggyakoribb tünete ez a felső elhízás, amelynek során a zsír főleg az arcba és a nyakba, a vállakba, a hasba és a hátba kerül.

A megjelenés változása is hormonális rendellenesség tünete. Ilyen változással az arcvonások érdessé válnak, az arccsontok és az alsó állkapocs megnő. Az ajkak megnagyobbodtak, a nyelv eléggé megnövelhető ahhoz, hogy változást okozzon a harapásban.

A látásromlás oka lehet az endokrin rendszer patológiája is. A látás gyors és akut romlása, tartós fejfájással együtt, az agyalapi mirigy problémáinak tünete lehet.

Ajánlott: