A Legjobb Házi Hidratáló Krémek

Tartalomjegyzék:

Videó: A Legjobb Házi Hidratáló Krémek

Videó: A Legjobb Házi Hidratáló Krémek
Videó: Egyszerű házi főzött krémek ! 🍰🍫 2024, Március
A Legjobb Házi Hidratáló Krémek
A Legjobb Házi Hidratáló Krémek
Anonim

Őstől fogva az arcbőr fenntartása olyan probléma, amellyel minden nőnek foglalkoznia kell. A drogériák és más szaküzletek különféle krémeket, tisztító tejeket, testápolókat és maszkokat kínálnak különböző bőrtípusokhoz, különös figyelmet fordítva a száraz bőrre.

Nincs benne a normál bőrre jellemző zsír, és védeni kell mindentől, ami kiszáríthatja.

Azonban nem minden nő rendelkezik a szükséges alapokkal a drága luxuskozmetikumokhoz, ezért jó megtanulni otthon elkészíteni a krémeket.

Eltekintve attól, hogy sokkal olcsóbbak, így valóban tudni fogja, mi az összetevőjük. Fontos megjegyezni azt is, hogy a száraz bőrre való krémeket gyakran kell alkalmazni, különösen hideg időben, mivel erős védelmi funkcióik vannak. Íme néhány ötlet arról, hogy milyen hidratáló maszkokat és krémeket készíthet:

Lanolin krém

Szükséges termékek: 50 g lanolin, 35 g mandulaolaj, 50 g rózsavíz.

Maszk
Maszk

Az elkészítés módja: A lanolint vízfürdőben megolvasztják, és cseppenként mandulaolajat és rózsavizet adnak hozzá. Ezt a keveréket addig keverjük, amíg teljesen kifehéredik, és reggel és este az arc tisztítását követően alkalmazzuk.

Lecitin krém

Szükséges termékek: 100 g lanolin, 10 g lecitin, 10 g kakaóvaj, 20 g méz, 1 evőkanál mandulaolaj. Minden mandulaolaj nélküli terméket vízfürdőben megolvasztunk, és néhány percig erőteljesen keverjük. Mandulaolajat cseppenként adunk hozzá, és lehűlése után a krémet jól megtisztított bőrre kenhetjük.

Búzakorpa hidratáló maszkja

Szükséges termékek: 1 evőkanál búzakorpa, meleg víz.

Az elkészítés módja: Miután az arc jól megtisztult, vegye a korpát a tenyerébe, és öntsön meleg vizet, amíg pépszerű keverék nem lesz. Az arcra kenjük, és a legtöbb maszkhoz hasonlóan legalább 5-10 percig állni hagyjuk.

Főtt olívaolaj maszkja

Szükséges termékek: 50 ml extra szűz olívaolaj.

Az elkészítés módja: Az olívaolajat vízfürdőben megfőzzük, és vattacsomóval az arcra kenjük. A legjobb, ha ezt este csináljuk, és így maradunk egész éjjel, mert erősen hidratáló hatása van.

Ajánlott: