Mi A Teendő Egy Szabálytalan és Késleltetett Ciklussal

Tartalomjegyzék:

Mi A Teendő Egy Szabálytalan és Késleltetett Ciklussal
Mi A Teendő Egy Szabálytalan és Késleltetett Ciklussal
Anonim

Sok nő szenved késleltetett és szabálytalan időszakokban. Mi a teendő, ha ez történik veled? Kövessen néhány egyszerű szabályt, és ha nincs igazán komoly egészségügyi problémája, könnyen kezelheti a szabálytalan ciklust.

Kövesse a diétát a hormonok egyensúlyának megteremtése érdekében

A teljes kiőrlésű gabonákban, gyümölcsökben, zöldségekben, hüvelyesekben, diófélékben, magvakban és olajos halakban gazdag egészséges étrend megfelelő mennyiségű tápanyagot ad a szervezetnek a hormonok egyensúlyának megteremtéséhez és a ciklus szabályszerűségének elősegítéséhez.

A legfontosabb, hogy az egészséges táplálkozás biztosítja a vércukorszint kiegyensúlyozottságát. A vércukor-egyensúlyhiány gyakran hormonális problémákat okoz, amelyek viszont szabálytalan menstruációs periódusokat okoznak.

Vegyen multivitaminokat és ásványi anyagokat

A ma elfogyasztott ételek nagy része vitaminokban és ásványi anyagokban szegény. A multivitaminok és ásványi anyagok napi bevitele, beleértve a cinket, a C-vitamint, a béta-karotint és az E-vitamint, jó biztosítási kötvény lesz annak biztosítására, hogy szervezetében ne legyenek hiányoznak az egészséges reproduktív ciklushoz szükséges fontos vitaminok és ásványi anyagok. További B6-vitamint és cink-kiegészítést is szedhet, mert a tanulmányok azt mutatják, hogy ezek szabálytalan ciklust okoznak.

Esszenciális zsírsavak

Lazac
Lazac

Győződjön meg arról, hogy rengeteg hüvelyest, diót, magot és olajos halat fogyaszt, hogy megbizonyosodjon arról, hogy elegendő esszenciális zsírsavat kap. Fontosak a hormonális egyensúly és a rendszeres menstruáció szempontjából.

Fenntartani az egészséges testsúlyt

Tanulmányok kimutatták, hogy az alacsony vagy túlsúlyos nők ciklusai általában szabálytalanok. Amikor egy nő túl sokat fogy, a reproduktív ciklust gyakran kizárják.

A szakértők úgy vélik, hogy ez egyszerűen a természet útja a nők teherbeesésének megakadályozásában, mivel a szervek nem rendelkeznek a terhesség és a szoptatás támogatásához szükséges zsírtartalommal. Ugyanez vonatkozik azokra a nőkre is, akik túl sokat keresnek. A felesleges zsírszövet növeli az ösztrogén termelést, és ez szabálytalan menstruációt okozhat.

Feszültség

A stressz a menstruációs ciklus egyik ismert gátlója. Ha élete stresszes, győződjön meg arról, hogy minden nap elegendő időt szán a kikapcsolódásra és kikapcsolódásra.

Sport
Sport

A gyakorlatok

A napi 30 percnél rövidebb ideig tartó rendszeres és mérsékelt testmozgás elősegítheti a hormonok egyensúlyát és elősegítheti a ciklus szabályosságát. A kulcsszó itt azonban az, hogy a túl sok vagy túl sok testmozgás megszakíthatja vagy szabálytalanná válhat a ciklus.

Fontos tápanyagok

A fitoösztrogénekben gazdag ételek, például szója, diófélék, magvak és zöldségek, segíthetnek a súlyos vérzések enyhítésében, mert segíthetnek az ösztrogén szabályozásában. Az A-, B-, C-vitaminban és cinkben gazdag ételek, például gyümölcsök, zöldségek, diófélék és magvak szintén fontosak a súlyos vérzéshez, de különösen fontos annak biztosítása, hogy elegendő mennyiségű vasat kapjon.

Dió
Dió

Kérje meg orvosát, erősítse meg, hogy vérszegény-e vagy sem. Az esszenciális zsírsavak szintén fontos módja lehet a súlyos vérzés szabályozásának, így az omega-3-kiegészítés beillesztése, ha nem eszik nagyon olajos halat, nagyon hasznos a ciklus szabályosságához.

Fahéj

A kínai gyógynövényes szakemberek gyakran ajánlják a fahéjat a rendszeres menstruációs ciklus fenntartása és az erős vérzés megállítása érdekében.

Ajánlott: