A Kevés Menstruáció Okai

Videó: A Kevés Menstruáció Okai

Videó: A Kevés Menstruáció Okai
Videó: Kevés a szex? Nincs szex? Mit tegyünk? 2024, Március
A Kevés Menstruáció Okai
A Kevés Menstruáció Okai
Anonim

A menstruáció a méh felszíni belső rétegének hámlási folyamata, az endometrium. Ez általában az előző ciklus kezdetétől számított 21-30 nap között következik be, átlagos vérzési idő 3-7 nap, a teljes vérmennyiség pedig körülbelül 80 ml.

Mert kevés menstruáció (hypomenorrhoea) beszélnek olyan esetekben, amikor a vérzés kevesebb mint általában. Normális esetben ez az állapot olyan nőknél fordulhat elő, akik ritkább menstruációt örökölnek. Néha kiderül, hogy anyáiknak, nagynéniknek, nővéreiknek ugyanaz a tulajdonságuk.

Csökkent vérzés a menstruációs ciklus alatt megfigyelhető a fogamzásgátlók vagy a beillesztett spirálok mellékhatásaként.

Hatásmechanizmusuk kevesebb vérzéshez vezet, mivel a fogamzásgátlók alacsonyabb ösztrogénhormonokat tartalmaznak, ami viszont vékonyabb méhnyálkahártyát és kevés menstruáció.

szűk havi ciklus
szűk havi ciklus

Ez az állapot gyakran pubertás után és a menopauza előtt jelentkezik. Ezekben az időszakokban ugyanis az ovuláció szabálytalan, és a méh nyálkahártyája nem éri el a szokásos 14 mm vastagságot, és egyes esetekben még többet is. Az anovuláció (az ovuláció hiánya) szintén okozhat pajzsmirigybetegségeket (alacsony az általa termelt hormonok szintje), magas prolaktin (tejhormon) szintet, magas [inzulin], androgének (férfi nemi hormonok) és más szinteket..

Okozhatja Asherman-szindróma, amelyben intrauterin adhézió és kevés menstruáció fordul elő, ez pedig irányító tünet lehet. Ultrahangvizsgálatot (US) is kell végezni a méh méretének meghatározásához, mert néha csökkent méhüreg figyelhető meg.

Vélemények
Vélemények

Az érzelmi változások olyan tényezők, stresszes állapotok is lehetnek, amelyek elnyomják az agy központjainak aktivitását, és stimulálják a petefészket a menstruációs ciklus alatt.

Egy másik nagy probléma, amely befolyásolhatja a menstruációs vérzés, azok az állandó étrendek, amelyeknek a legtöbb nő ki van téve, valamint hirtelen fogyás. Bizonyos esetekben akár teljes is lehet a menstruáció hiánya.

Mindenesetre szükség van egy szülész-nőgyógyász konzultációra az állapot helyes diagnosztizálásához.

A diagnózist az elvégzett vizsgálatok eredményétől függően nevezik meg, nevezetesen a nemi hormonok vérvizsgálatát a menstruációs ciklus bizonyos napjain, ultrahangot, néha próbadörzsölést (a méh üregének hámlása) és másokat.

Ajánlott: