A Magas Vérnyomás és A Magas Koleszterinszint Tünetei

Tartalomjegyzék:

Videó: A Magas Vérnyomás és A Magas Koleszterinszint Tünetei

Videó: A Magas Vérnyomás és A Magas Koleszterinszint Tünetei
Videó: A magas vérnyomás tünetei, kezelése 2024, Március
A Magas Vérnyomás és A Magas Koleszterinszint Tünetei
A Magas Vérnyomás és A Magas Koleszterinszint Tünetei
Anonim

A magas koleszterinszint vagy a hiperlipidémia zsír felhalmozódását okozhatja az erekben, ami az artériák megkeményedését és beszűkületét okozhatja, gátolva a véráramlást. Ez magas vérnyomáshoz vagy magas vérnyomáshoz, valamint szívbetegséghez vagy szélütéshez vezethet.

Meg kell jegyezni, hogy a magas koleszterinszint és a magas vérnyomás tüneteit általában akkor veszik észre, miután már károsodást okoztak a szervezetben. A magas koleszterinszint kimutatásának gyakran a vérvizsgálat az egyetlen módja, míg egyes esetekben a magas vérnyomás más korai tünetekről is tájékoztat. Fontos megelőző vizsgálatokat végezni, különösen, ha kórtörténetében örökletes családi betegségek vannak, például szívbetegség, stroke, cukorbetegség és mások.

Szemjelek

Az Arcus Senilis a magas koleszterinszint jele, amely látható a szemben. Arcus Cornealis néven is ismert, szürke vagy fehér kerek ívekként vagy körökként jelenik meg a szaruhártya körül. Az Arcus Senilis az idősebb emberekre jellemző, és a zsír vagy a lipidek felhalmozódásából származik. Bár nincsenek tünetei és semmilyen módon nem zavarja a látást, ez a betegség a magas koleszterinszint és a magas trigliceridszint jelenlétét jelezheti a vérben. Ne feledje, hogy a magas koleszterinszint nem mindig okozza az Arcus Senilis jelenlétét.

Magas vérnyomás
Magas vérnyomás

Fejfájás

Néhány embernél a fejfájás a magas vérnyomás mutatója lehet. Tompa vagy súlyos, lüktető fájdalom kíséri. A magas vérnyomás tönkreteszi és megkeményíti az artériák falát, és olajos plakk felhalmozódásához vezet az erekben. Ez vezet az ún. arthrosclerosis betegség, amely az oxigén és a vér áramlásának csökkenését okozhatja a szívben, az agyban és a testben.

Sztrájk

A magas és kontrollálatlan vérnyomásban szenvedő betegeknél a stroke tünetei jelentkezhetnek, például gyengeség a test egyik vagy másik részében, beszéd nehézség, hirtelen fejfájás, zavartság és dezorientáció, szédülés. Agyvérzés (vagy iszkémiás roham) akkor fordulhat elő, amikor a vér megvastagszik vagy az artériák keskenyednek, és megakadályozzák az agy véráramlását. Különböző tanulmányok szerint a stroke okozta a legmagasabb rokkantsági arányt az Egyesült Államokban.

Ajánlott: