A-tól Z-ig Terjedő Fogamzásgátlókra

Videó: A-tól Z-ig Terjedő Fogamzásgátlókra

Videó: A-tól Z-ig Terjedő Fogamzásgátlókra
Videó: Vulkánok, gejzírek és vízesések földjén 2024, Március
A-tól Z-ig Terjedő Fogamzásgátlókra
A-tól Z-ig Terjedő Fogamzásgátlókra
Anonim

Fogamzásgátlók a terhesség megelőzésére szolgáló gyógyszerek. Ez a nem kívánt terhesség elleni védekezés módszere, és a párok számára az a lehetőség, hogy teljes mértékben élvezzék egymást, amikor még nem állnak készen a családjuk gyarapítására. Tehát, ha ezúttal elfelejtette óvszerrel megvédeni magát, vagy ez baklövéssé válik, konzultálhat egy nőgyógyásszal, aki fogamzásgátlót ír fel Önnek, hogy nyugodtabbá váljon.

A fogamzásgátlókkal kapcsolatban számos állítás, mítosz és kérdés merül fel. Tanuljunk meg egy kicsit többet róluk, ha megnézzük nők fogamzásgátlói.

A fogamzásgátló tablettáknak több típusa létezik:

Monoprogesztogén - megakadályozza a terhességet a progeszteron tartalma miatt. Azok a hölgyek, akik aktív dohányzók és 35 év felettiek, alkalmasak szoptató vagy véralvadási problémákkal küzdő nők számára.

Egyfázisú - azonos mennyiségű progeszteront és ösztrogént tartalmaz. Elvileg nincsenek mellékhatásaik, de a test megfelelő hormonális szintje miatt kicsi az ilyen mellékhatások lehetősége. Egyének.

Kétfázisú - a menstruációs ciklus fázisai szerint más arány van az ösztrogén és a progeszteron között. Mellékhatások hirtelen hormonális változások miatt jelentkezhetnek.

Háromfázisú - nevük a progeszteron és az ösztrogén három különböző dózisát sugallja, a ciklus fázisainak megfelelően. A mellékhatások ritkák, mivel ezek a tabletták lehetővé teszik a test számára, hogy alkalmazkodjon a megváltozott hormonszinthez.

Kombinált - a terhesség megakadályozható az ösztrogén jelenléte miatt, amely nem teszi lehetővé a petesejt megtermékenyítését. A progeszteron is igyekszik ebben az irányban, elzárva a spermiumok útját hozzá.

A megfelelő tabletta felírása előtt tanácsos orvoshoz fordulni. A lehetséges a fogamzásgátlók mellékhatásaielőfordulhatnak: hangulatváltozások, hőhullámok, fáradtság és fáradtság, csökkent libidó, hányás, hányinger, mellkasi fájdalom, szédülés, súlygyarapodás.

Fogamzásgátlók a fogamzásgátláshoz
Fogamzásgátlók a fogamzásgátláshoz

Mint minden másnak, a fogamzásgátlóknak is vannak előnyeik és hátrányaik. Fő céljuk pozitív minőségként van meghatározva, de van más is.

Azok a hölgyek véleménye, akik nem folyamodtak hozzájuk, de csak hallottak valamit valahonnan, az, hogy a tabletták hízáshoz vezetnek. Valójában a hatás épp az ellenkezője. Segítenek a fogyásban. Ennek oka a drospirenon - olyan anyag, amely megakadályozza a folyadék visszatartását a szervezetben.

A tabletták csökkentik vagy teljesen megszüntetik a menstruációs fájdalmat, ami kivételes előnyt jelent a fájdalmas fájdalommal küzdő nők számára.

Elősegítik a gyönyörű bőrt és a fényes hajat. Segíthetnek a pattanások, a seborrhea, valamint a zsíros haj vagy bőr ellen.

Logikusan - növeli a libidót és a szexuális vágyat. Sokkal erősebbé teszik az érzést, hozzájárulva a maximális élvezethez a közösülés során.

Kimutatták, hogy a fogamzásgátlók csökkentik a petefészekrák kockázatát. A tanulmány szerint az elmúlt 50 évben több mint 200 000 esetet akadályoztak meg.

Természetesen a fenti állítások érvényesek, ha a megfelelő fogamzásgátlót szedi, és amikor nem mutatnak mellékhatásokat!

Ami pedig a fogamzásgátlók hatékonysága, 99% -nak tekintik. Tudnia kell azonban, hogy nincs olyan módszer, amely garantálja a dédelgetett 100% -ot. Vannak olyan esetek, amikor a megtett intézkedésektől függetlenül a terhesség tény. Természetesen ritkák, és talán … arról a sorsról van szó, amely meghatározta, hogy éppen ebben a pillanatban lesz gyermeke.

A tablettákat addig lehet szedni, amíg szükséges. Orvosa vagy nőgyógyásza felírja a legmegfelelőbbeket, valamint azt az időszakot, amelyig szednie kell őket, a szüneteket, amelyeket meg kell tennie, a menstruációjának megfelelően, és megismertet mindent, amit tudnia kell róluk.

A tablettákon kívül más módon is megakadályozható a nem kívánt terhesség. Természetesen van férfiak fogamzásgátlói. Itt vannak a többi leggyakoribb fogamzásgátló módszerek.

Óvszer - a másik legnépszerűbb módszer a terhesség és a nemi úton terjedő betegségek megelőzésére.

Terhesség elleni gél, amely leállítja a sperma termelését. Naponta a vállára és a karjaira helyezik, hogy megállítsák a spermiumok jelenlétéért felelős tesztoszteron képződését.

IUD a fogamzásgátláshoz
IUD a fogamzásgátláshoz

IUD - kicsi eszközök, amelyeket a méhbe helyeznek, hogy megakadályozzák az embrió kialakulását. Időtartamuk 3-5 év. Alkalmas hosszú, monogám kapcsolatra, valamint olyan hölgyeknek, akik nem akarnak több gyereket, és biztosak akarnak lenni abban, hogy megakadályozzák a terhességet. A szempillaspirál hatékony és tartós védelmet nyújt. Szülész-nőgyógyász helyezi el. Rendszerint elhelyezésüket súlyosbítja a menstruáció, hasi fájdalom vagy átmeneti kellemetlenség.

Terhességi kúpok - hölgyeknek. Feloldódnak a test hőjétől, finom habot képezve, amely megállítja a sperma működését. A közösülés után a hüvelybe kerülnek.

Fogamzásgátló tapasz - olyan tapasz, amely hormonokat szabadít fel a bőrön keresztül, közvetlenül a véráramba. Száraz, tiszta bőrre, a hasra, a vállra vagy a combra alkalmazzák, a mellkasra azonban nem. Három hetente cserélik.

Hüvelygyűrű - a hüvelybe helyezve és 3 hetente cserélve. Puha és rugalmas, fogamzásgátló hormonokat tartalmaz. Felveheti magára, de minden esetben forduljon nőgyógyászhoz.

Vannak mások is fogamzásgátló módszerek, amelynek része a sterilizálás, amely mindkét nem számára lehetséges. Fontos tudni, hogy ez visszafordíthatatlan folyamat.

A nemi közösülésben a legfontosabb, mindkét nemre érvényes, a fertőzések és a nemi úton terjedő betegségek megelőzése. Ha a nem kívánt terhességekről van szó, védje meg magát a legmegfelelőbb és legmegfelelőbb módon. Ne tegyen semmit, mielőtt orvoshoz vagy nőgyógyászhoz fordulna, mert ez az élet legfontosabb dolga - a gyermekvállalás. Vigyázzon, hogy amikor eljön az ideje, és késznek érzi magát, élvezheti családja legfiatalabb harmadik tagját.

Ajánlott: