Amikor Tomográfiát ütemeznek

Videó: Amikor Tomográfiát ütemeznek

Videó: Amikor Tomográfiát ütemeznek
Videó: Amikor megérted 2024, Március
Amikor Tomográfiát ütemeznek
Amikor Tomográfiát ütemeznek
Anonim

A komputertomográfia (CT), vagy rövid szkennelés a röntgenvizsgálat nem invazív módszere. Ezen keresztül az orvosok diagnosztizálhatnak különféle betegségeket, amelyeket más módszerekkel nehéz lenne követni.

A tomográfia perec alakú. Dzsenternek is hívják. Lassan átsuhan rajta egy asztal, amelyen a beteg fekszik. A dzsentri különleges módon forog a teste körül, megragadja a szükséges területet. A képeket továbbítja a számítógépre, amely a képek teljes rekonstrukcióját egymás utáni keresztmetszetek képe formájában hajtja végre.

A számítógépes tomográfia napjaink egyik legmodernebb. Mind a páciens, mind a kezelőorvos szolgálatában áll, akik ezen keresztül rendkívül pontosan láthatják a test felépítésének részleteit. Ily módon az állapot értékelése rendkívül pontos és pontos.

A számítógépes tomográfia standard területei a fej, a nyak, a mellkas, a has és a kismedence. Egy ilyen vizsgálatot egyre inkább elrendelnek, mivel a tomográfia a legpontosabb módszer számos betegség diagnosztizálására.

Leggyakrabban fertőzések, az izom-csontrendszer degeneratív betegségeinek diagnosztizálásában, a csontsűrűség meghatározásában oszteoporózisban, sérülések, daganatok, ciszták és más térfogatformáló képződmények jelenlétében és másoknál alkalmazzák.

Ha felveszik tomográfia, ez nem olyan ijesztő, mint azt a legtöbben elképzelik. Épp ellenkezőleg, ez a leggyorsabb megoldás a probléma megoldására.

CT
CT

Az egyik hátrány a besugárzás. Szerencsére a jelenleg használt modern eszközök garantálják a minimális sugárzást és a rosszindulatú daganatok kialakulásának nagyon alacsony kockázatát, és csak túlzott használat mellett.

A legtöbb beteg egyszeri látogatást igényel. Kockázat jelentkezhet terhesség, szoptatás és kisgyermekek esetén. Azonban a kontrasztvizsgálatokban allergiás reakciók és veseelégtelenség fordultak elő az anyag alkalmazása következtében.

Ajánlott: