Gyógynövények és ételek Duzzanat Ellen

Videó: Gyógynövények és ételek Duzzanat Ellen

Videó: Gyógynövények és ételek Duzzanat Ellen
Videó: Életmód és étkezés - 1. rész 2024, Március
Gyógynövények és ételek Duzzanat Ellen
Gyógynövények és ételek Duzzanat Ellen
Anonim

A duzzanat a felesleges folyadék felhalmozódásának tünete a testben. Ha drasztikusan hízik, dagadtnak érzi magát, és este mély hegek vannak a lábán a zokni laza elasztikus részéből, akkor valószínűleg ez a probléma jelentkezik.

A folyadék visszatartás nem veszélyes probléma, de meglehetősen kellemetlen. Az ödéma azonban néha a vese- és anyagcsere-betegségek jelenlétének mutatója. Ezért, amikor észreveszi őket, forduljon orvoshoz.

Az ödéma legvalószínűbb oka a helytelen táplálkozás, ami az elektrolitok - nátriumionok, kálium és klór - egyensúlyhiányához vezet; folyadékfelesleg; a fizikai aktivitás hiánya; bármilyen gyógyszer és fogamzásgátló szedése; feszes és kényelmetlen cipőt visel; terhesség; premenstruációs szindróma.

Duzzadt karak
Duzzadt karak

A duzzanat megelőzése érdekében elsősorban az étrendre kell figyelnie. A nem kívánt duzzanat kiküszöbölése érdekében meg kell szüntetnie azokat az ételeket, amelyek képesek visszatartani a vizet a szervezetben. Ezek többnyire só és szénhidrátok.

A menüből ki kell zárnia:

Cukor, méz, szirupok és minden ezeket tartalmazó élelmiszer;

Hús és sajt
Hús és sajt

Tejtermékek, tojás, élesztő, minden vörös hús, só és minden sós termék, beleértve a sonkát, szalonnát, füstölt halat, sajtot;

Sütemények, csokoládé, chips, sült krumpli;

Margarin, sült ételek, tejszín, majonéz, szószok, zsíros desszertek, liszt, alkohol és mesterséges adalékanyagokat tartalmazó ételek;

Dinnye
Dinnye

Ajánlott ételek

Ide tartoznak a gyümölcsök, a szőlő és a banán kivételével, valamint az összes zöldség burgonya nélkül. Hasznos magvak, diófélék, zabpehely, barna rizs és hüvelyesek. A húsok közül csirke és hal ajánlott. Az italokat csak a facsart gyümölcslevekre, gyógyteákra és más alacsony koffein tartalmú italokra kell korlátozni.

A duzzanatot leginkább csökkentő ételek

Ezek görögdinnye, uborka, dinnye, bab, sült burgonya, zöld alma, zab, csalán, répa és alacsony zsírtartalmú tej és joghurt.

Ami a gyógynövényeket illeti, bizonyítottan segít minden emberi betegségben. Így van ez a duzzanattal is. A legjobb gyógyteák, amelyek csökkenthetik és gyógyíthatják őket, a zöld tea, a fekete tea tejjel, a citromfű, az áfonya tea, a csipkebogyó főzet, a kömény főzet, a galagonya infúzió és a víz citromlével.

Frissen facsart zellerlé ugyanolyan hatással fogyasztható. A szükséges mennyiség naponta háromszor 1 csésze.

Ajánlott: