Nyári Gyümölcsmaszkok

Tartalomjegyzék:

Videó: Nyári Gyümölcsmaszkok

Videó: Nyári Gyümölcsmaszkok
Videó: Nyári Egyetem 2021 HuPSA - dr. Csupor Dezső PhD, dr. Marjai Tamás 2024, Március
Nyári Gyümölcsmaszkok
Nyári Gyümölcsmaszkok
Anonim

A gyümölcsök rendkívül hatékony kozmetikumok. A nyár az az évszak, amikor szezonális gyümölcsökből készített maszkokkal könnyen diverzifikálhatjuk az arc és a nyak ápolását. Számos maszkot kínálunk, amelyeknek köszönhetően felfrissíti a bőrt, hogy ragyogjon.

Különböző gyümölcsök maszkja

Alkalmas minden bőrtípusra. Nyáron mindenféle gyümölcs felhasználható egyenként és keverékben egyaránt: eper és málna, sárgabarack és őszibarack, cseresznye és szilva.

Hozzáadjuk a felvert fehérjét a jól pépes gyümölcshöz. A maszkot a jól megtisztított bőrre kenjük, és 15-20 percig állni hagyjuk. Ha száraz a bőre, adjon hozzá egy teáskanál olívaolajat vagy mandulaolajat a keverékhez.

Eper és málna maszk

Ez a maszk minden bőrtípusra is alkalmas. Tonizálja és felfrissíti a bőrt, gyengédebbé teszi.

Keverjen össze 1 teáskanál eperlevet és málnalevet 4 evőkanál friss (ha lehetséges főzetlen) tejjel. Készítsen maszkot 3 réteg gézből, lyukakat vágva az orr és a szem számára. A szövetet átitatják a gyümölcs-tej keverékben, és az arcra helyezik. Hagyja hatni, amíg megszárad. Ezután az arcot langyos vízzel alaposan megmossuk.

Dinnye maszk

Maszk dinnyével
Maszk dinnyével

A maszkot minden bőrtípusra alkalmazzák. A zabkása puhább belső dinnye ajánlott. A megtisztított dinnye darabokat összetörjük, hozzáadunk 5-6 csepp kámforolajat, 1 ampulla E-vitamint és keményítőt. Az elegyet addig keverjük, amíg sima szuszpenzió képződik. 15-20 percig kenje az arcra és a nyakra. Mossa le meleg, majd hideg vízzel. a téli szezonban banán használható dinnye helyett.

Ajánlott: