Tömöríti Az Isiász

Videó: Tömöríti Az Isiász

Videó: Tömöríti Az Isiász
Videó: 2021.12.02. - Az állattenyésztést támogatja a tartomány 2024, Március
Tömöríti Az Isiász
Tömöríti Az Isiász
Anonim

Az isiász az ülőideg gyakori betegsége. A fenéktől indul, a hátsó láb teljes hosszában megy és eléri a lábfejet. Ezt a szenvedést súlyos fájdalom kíséri. Bármilyen próbálkozás ülni, felkelni, valami nehezebbet felemelni, akár köhögni is fájdalmas.

A betegséget leggyakrabban a gerinc megcsípett idege okozza, de általában megfázás aktiválja. Ezért az isiász kezelésében a legelőnyösebbek a borogatások. Itt megpróbáltunk összegyűjteni néhány ismert tömörítést, amelyek segítenek enyhíteni és kiküszöbölni a problémát.

Három fehérjét jól megvertek. Keverje össze félig reszelt enyhén lúgos szappannal (például babával). Jól keverjük, amíg pép nem lesz. A kapott kenőcsöt szorosan a gézre kenjük, és azonnal a derékra helyezzük. Ezt gyorsan meg kell tenni, mivel a kenőcs szinte azonnal megkeményedik. Három egymást követő napon alkalmazzák a látható eredmény elérése érdekében. Profilaktikailag az eljárást havonta többször megismétlik, és lefekvés előtti este végzik.

Gyorsan isiász kezelése a népi orvoslás a beteg láb hirtelen erős visszavonását javasolja különféle módon. Ezután 4 pamutdarab tömörítését helyezzük a lábra, belemártjuk melegített pálinkába vagy égő alkoholba, majd jól összenyomjuk.

Lábfájdalom
Lábfájdalom

A beteg ideg hosszában egy 12 cm széles, vékony pamutdarabot, friss, sós túróval töltött zacskót helyeznek el. Újság kerül a tetejére, és meleg, lehetőleg gyapjú nadrágot viselnek.

100 g finomra őrölt borsmagot összekeverünk 500 g kaolinporral. Adjon hozzá meleg vizet, és keverje sűrű péppé. Zsákban szétterítik és a beteg ideg mentén helyezik el. A beteget tetején gyapjú takaróba csomagolják. Az alkalmazás 1,5 óráig tart. A beteg enyhe égő érzést érezhet. Az impozíciókat hetente háromszor készítik el.

Az ideg mögötti lábat hosszú, 12 cm széles ruhával kenjük fel, amelyet 2 evőkanál tiszta méz és 1 evőkanál frissen őrölt mustár keverékével kenünk meg. Tartsa a fájó helyet, amíg el nem pirul és elmúlik.

Árnika
Árnika

A tojássárgáját felvert fekete borssal felverjük. A keveréket egy ruhadarabra kenjük, és lefekvés előtt az érintett területre tesszük. Gyapjú sállal van megkötve. Reggel a borogatást cserélik egy újra, és az eljárást addig ismételik, amíg a fájdalom eltűnik.

1 kg búzaszemet felforralnak, szűrnek és forrón öntenek egy vászonzacskóba. A fájdalmas területre kerül.

A vászon törülközőt forró vízbe mártják, kinyomják és 10 csepp arnica tinktúrát tesznek rá. A törülközőt a hátára helyezzük, gyapjú sálat tekerjük köré, és hagyjuk 30 percig hatni.

Ajánlott: