Ügyes Kezek: Készítsünk Házi Martenitsákat

Videó: Ügyes Kezek: Készítsünk Házi Martenitsákat

Videó: Ügyes Kezek: Készítsünk Házi Martenitsákat
Videó: Zsírsütés Újkígyós disznóvágás üstház 2024, Március
Ügyes Kezek: Készítsünk Házi Martenitsákat
Ügyes Kezek: Készítsünk Házi Martenitsákat
Anonim

Március 1-jén a bolgárok kis és nagy, vörös és fehér díszekkel díszítik önmagukat, gyermekeiket, sőt állataikat és tárgyaikat. Martenitsának hívják őket.

Martenitsas sodrott gyapjú, selyem vagy pamut vörös és fehér szálak. Bojtokat, köröket, golyókat, négyzeteket, emberi és állatfigurákat készítenek belőlük, amelyek közül leggyakoribbak Pijo és Penda. A martenitsák amellett, hogy boltokban vásárolják őket, könnyen elkészíthetők otthon. És ez nem olyan nehéz, mint gondolnád.

Az anyagok, amelyeket meg kell szereznie, ha úgy dönt, hogy meglepi a családot és a barátokat házi martenitsák: fehér és vörös fonal - egyformán vastag; olló; gyöngyök.

Ha még nem tetted meg martenitsát készített, kezdje a legkönnyebb - karkötőkkel. 4 szálból állnak - 2 fehér és 2 piros. A kötést úgy érik el, hogy csavarokat és csomókat készítenek először egy színnel, majd egy másik színnel és így tovább, amíg hosszabb nyakkendővé nem válik.

Egy másik ötlet természetesen Pijo és Penda mellett szól. Ehhez vegyen egy kész martenitsát, és tanulja meg a kötés technikáját. Mindenféle vörös és fehér szalag szintén jó ötlet.

Martenitsa
Martenitsa

Azok számára, akik beléd vannak ragasztva, nem jelentene gondot kötni egy martenitsát - egy rózsát a hölgyeknek. Ha akarod készíts egy nagyobb martenitsát az otthon számára, ha készen áll, jó lenne egy mágnest felragasztani a hátára, amely után könnyen elhelyezheti a hűtőszekrényen vagy más reprezentatív helyen.

Martenitsas szimbolizálja a férfi és a nő, a férfias és a nő közötti egység tudását a világon. Az egymásba csavart két szál a harmonizált energiák, Yang és Yin jelének metszéspontját alkotja. Ezért kötelező a martenitsát kettős kulcsra kötni az elején és a végén, és soha - csomóban. Ha elkészült, az energiák leállnak a megfelelő áramlással.

Baba Marta
Baba Marta

Ma már egyre több szimbólum lép be a martenitsák készítésébe - zöld és kék szálak, kék szem a szerencséért, képek a környező társadalmi és társadalmi világból.

A martenitsák elkészítésekor ne habozzon felvenni az összes olyan képet és szimbólumot, amelyek tetszenek, vagy amelyek úgy gondolják, hogy a címzetteknek tetszeni fog. És még akkor is, ha valami elképesztő dolog nem történik, biztos lehet benne, hogy mindenki értékelni fogja a vágyat és a munkát, amelyet elvégzett.

Ajánlott: