A Kéz és Az Ujjak Remegésének Okai

Videó: A Kéz és Az Ujjak Remegésének Okai

Videó: A Kéz és Az Ujjak Remegésének Okai
Videó: Pattanó hang az ujjak hajlításánál? Dr. Hábel Tamás kézsebész beszél az okokról és a kezelésükről 2024, Március
A Kéz és Az Ujjak Remegésének Okai
A Kéz és Az Ujjak Remegésének Okai
Anonim

A remegés kifejezés az emberi test különböző izomcsoportjainak bizonyos ritmusú remegését és egyéb akaratlan mozgásait írja le. Leggyakrabban a kezeken és az ujjakon fordul elő, de a lábakat, a törzset, az arcot, sőt a fejet és a hangszalagokat is érintheti.

Ez az állapot általában különféle neurológiai betegségekkel társul, de hasonló esetekről gyakran számoltak be teljesen egészséges embereknél. A betegség az életkor előrehaladtával nők és férfiak között egyaránt előfordul.

Pontosabban, a kéz és az ujjak remegése idegrendszeri rendellenességek és depresszió esetén fordul elő. A szakértők azonban egyetértenek abban, hogy megjelenésének nincs meghatározott feltétele. A kar önkéntelen megrázása akár edzés után is előfordulhat, ilyenkor a test reakciója egy adott izomcsoport fáradtságára.

A remegés érzelmi stressz alatt is előfordul. Ilyen esetekben az érintettnek nincs miért aggódnia, amennyiben ez időszakos jelenség. Ha a remegés gyakoribb (hetente több mint háromszor), akkor orvos konzultációra van szükség, mert ez a központi idegrendszer funkcionális rendellenessége lehet.

Az ujjak és a kezek akaratlan rezgése a depresszió kezdetét is jelentheti, amelyet stressz vagy tragikus helyzetek okoznak. Depresszióban azonban csak a kezek remegnek, és maguk a mozgások is hirtelenek és ellenőrizhetetlenek.

A kezek remegése
A kezek remegése

A remegés lehet, hogy ez örökletes állapot, de a szakértők határozottan állítják, hogy ezek rendkívül ritka esetek. Az alkoholfogyasztás okozta kézremegés gyakoribb. Az ujjak remegése, amikor a kezek kinyújtottak, nagyon világos.

A kezek remeghetnek az akut alkoholos mérgezésben, amely kis és nagy dózisú alkohol után is bekövetkezik. Ezt az állapotot okozhatja bizonyos típusú koffeint tartalmazó gyógyszerek használata, valamint a túlzott kávéfogyasztás, szén-dioxid-mérgezés is.

A kéz és az ujjak remegése szintén encephalitis, hormonális rendellenességek, sőt megfázás tünete lehet.

Ajánlott: