Ez A Három Ital Tabu A Nyáron

Tartalomjegyzék:

Videó: Ez A Három Ital Tabu A Nyáron

Videó: Ez A Három Ital Tabu A Nyáron
Videó: Լավություն արա Հայ Տատիկի հրաշք երգը / Lavutyun Ara Hay Tatiki hrashq ergy 2024, Március
Ez A Három Ital Tabu A Nyáron
Ez A Három Ital Tabu A Nyáron
Anonim

A nyári hónapok hője arra késztet bennünket, hogy folyamatosan keressünk valami hűsítőt szomjunk csillapítására. Eszméletlenül azonban leggyakrabban olyan italokhoz nyúlunk, amelyek csak látszólag hűlnek és csillapítják a szomjat, de valójában kiszárítanak minket.

Három ital van, amelyet erősen nem ajánlunk a melegben. Nagy mennyiségű melegben történő fogyasztása rendkívül veszélyes lehet az egészségre. Itt vannak:

Kávé és tea

Ezektől az italokról nehéz lemondani - főleg reggel. A nyári hónapokban azonban célszerű csökkenteni. Mindkét ital erős vízhajtó. Kiszárítják a testet. A hőséggel együtt ez egészségügyi problémákhoz vezethet. Ha még mindig van kedved teát vagy kávét inni, akkor az egyensúly helyreállításához nagy mennyiségű vízzel vegye be.

Kávé
Kávé

Szénsavas

A szénsavas italok minden bizonnyal az egyik leggyakrabban fogyasztott nyár. Jéghideg, tele gyomorcsiklandó buborékokkal hűlnek és frissülnek. Azonban a várakozásokkal ellentétben véve őket, dehidratálja a testet. Ugyanakkor növelik a cukorbetegség kockázatát.

A szénsavas italok növelik a vesebetegségek és a károsodás kockázatát, és rontják a nyári hidratációt. Ráadásul röviddel az autó elfogyasztása után ismét szomjúságot érez, ami még nagyobb, mint korábban. A helyzetet súlyosbítja az összes hozzáadott tartósítószer és édesítőszer, ami több százszor édesebbé teszi, mint a szokásos cukrot. Ez teszi ezeket az italokat nemcsak a nyárra, hanem az év bármely szakára rendkívül káros.

Alkohol
Alkohol

Alkohol

Hideg sör vagy koktél - az egyik legcsábítóbb ötlet a nyári melegben. Bármelyik lehetőséget is választja, egyik sem ajánlott. Bármely alkohol a szervezet kiszáradásához vezet, még a sör is. Vízhajtóként működik.

Menta víz
Menta víz

A nyári melegben figyelni kell a test folyadékegyensúlyára. Ha sürgősen szüksége van valami hidegre, fogadjon a vízre. Ha édes szeretnél lenni, akkor készítsen természetes szénsavas vizet, amelyben friss lédús gyümölcsdarabok vannak. Ahhoz, hogy valóban egészséges italt kapjon, adjon hozzá mentaleveleket, egy teáskanál mézet vagy stevia-t - valóban frissítő és hidratáló italt kap.

Ajánlott: