Mi A Böjt Előnye?

Videó: Mi A Böjt Előnye?

Videó: Mi A Böjt Előnye?
Videó: 🍽️🕓😊 IDŐSZAKOS BÖJT - mi az? mik az előnyei? hogyan alkalmazzuk? 2024, Március
Mi A Böjt Előnye?
Mi A Böjt Előnye?
Anonim

Sokan szeretnének lefogyni, és az álomfigura megszerzésére törekednek arra, hogy éhséggel kínozva megvonják testüket tápanyagtól.

Sok táplálkozási szakember szerint a test tisztításához elegendő tartózkodni a havi kétszeri evéstől. Ez nagyban hozzájárul az anyagcsere javításához, valamint a toxinok és toxinok testének megtisztításához. A tónus mellett ez csökkenti a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát. Az asztmában szenvedők csökkenthetik a rohamok számát, ha havonta egyszer alávetik testüket éhezés.

Fogyás
Fogyás

Az enyhe stressz, amelyet a test mérsékelt állapotban tapasztal éhezés, pozitív hatással van az immunitásra, és csökkenti a nagyon súlyos betegségek valószínűségét. Ily módon a test védett számos szezonális betegségtől. A böjt segít megerősíteni a szervezet azon képességét, hogy a vírusok és baktériumok csak nagy részével foglalkozzon.

Ha éhezed a tested, akkor nem kell egész nap enni semmit. Elég csak az étkezésből kettőt kihagyni. De ha úgy dönt, hogy csinálja, akkor rendszeresen végezze el a hónap bizonyos napjain, és igyon minél több vizet.

A lekvár megtagadása
A lekvár megtagadása

A 24 vagy 36 órán át tartó böjt szintén hasznos, mindaddig, amíg elviseli. Az elhúzódó koplalás károsíthatja a testet, ezért jó, ha kezdés előtt orvoshoz fordul.

A leghasznosabb az egynapos éhezés, legfeljebb hetente egyszer tartható. Annak érdekében, hogy a böjt fájdalommentessé váljon a psziché számára, jó eltávolítani a finomságokat az asztalról és minden olyan prominens helyről, ahol észreveheti őket, és megkínozhatja magát a kísértéstől, hogy megegye őket.

Azon a napon, amikor éhezik, ne sportoljon, mivel a test sok energiát fog elkölteni, amely aztán nem tud visszatérni.

Azon a napon, amikor éhezik, illik szellemi munkát végezni, mert a böjt napja aktivizálja az agy munkáját, és igazán jó ötletekkel áll elő.

Ajánlott: