Tökéletes Figura 45 Után: Lehetséges Küldetés

Tartalomjegyzék:

Videó: Tökéletes Figura 45 Után: Lehetséges Küldetés

Videó: Tökéletes Figura 45 Után: Lehetséges Küldetés
Videó: Очень модная женская шапка-ушанка спицами. Часть 1. 2024, Március
Tökéletes Figura 45 Után: Lehetséges Küldetés
Tökéletes Figura 45 Után: Lehetséges Küldetés
Anonim

Minden nő a lehető legtovább meg akarja őrizni szépségét és egészségét. Egy bizonyos életkor és különösen a menopauza idején ez elég nehéznek bizonyul. De nem lehetetlen.

Egy bizonyos életkor, a nők esetében körülbelül 45 év elteltével a sport témája tabuvá válik. Az igazság az, hogy a fizikai aktivitás a legbiztosabb módja a fiatalság megőrzésének. A kor hegei kezdik emlékeztetni, hogy nem vagyunk örökkévalóak. Megfelelő edzéssel, étrenddel és életmóddal azonban a 45. évforduló után biztosíthatod életed legjobb pillanatait.

Az örök fiatalságnak nincs csodaszere, de vannak olyan tényezők, amelyek önmagunktól függenek. Mindenképpen számít, hogy éltél addig a korig, sportoltál-e, hogyan ettél és általában milyen életmódot folytattál. A múltbeli kitartás idős korban megtérül. A 45 éves kor után bekövetkező hormonális változások elkerülhetetlenül befolyásolják bőrünk, valamint minden szövetünk és sejtünk tónusát. Ez az izmainkra is érvényes. Ha még nem edzett, akkor ezt a kort követően nehéz lesz elérni. De semmi sem akadályozza meg abban, hogy megpróbálja.

Táplálás

Az egészséges táplálkozás
Az egészséges táplálkozás

A 45. évforduló után a nőknek már nem a hirtelen súlycsökkenésre kell összpontosítaniuk, hanem fokozatosan csökkenteniük kell kalóriájukat napi értékük 10% -ával, más néven az alapvető anyagcsere-szintnek. A menopauza idején egy nő bőre sokkal lassabban reagál a súlyváltozásokra. Ha megengedi az éles súlycsökkenést, a bőr sokkal lassabban visszahúzódik, vagy egyáltalán nem fog behúzódni. Ennek oka az ún kollagén kötések, amelyek az évek során lassabban szintetizálódnak.

A természetes kollagén állapotának javítása érdekében először is - igyon sok vizet, napi 2-3 litert. Ezt követi a megfelelő makrotápanyagok bevitele és azok aránya - ezek fehérjék, zsírok és szénhidrátok. Az idősebb nőknek nagyobb hangsúlyt kell fektetniük a fehérjében gazdag ételekre, hogy több kollagénrost képződhessen.

45 év után a nőknek testtömeg-kilogrammonként 2 g fehérjét kell bevenniük. Csökkentse az alacsony glikémiás indexű ételeket, mivel a szervezet egyre nehezebben képes megbirkózni a vércukorszint hirtelen változásával. Ez többnyire azt jelenti, hogy ellenőrizzék az édességbevitelt.

A hirtelen hormonvesztés ellensúlyozásához elegendő növényi eredetű telítetlen zsírnak kell szerepelnie a menüben. Ez több növényi olajat, olívaolajat, diót, diót, avokádót és még sok mást jelent. A zsírok sikeresen kezelik a száraz hajat és bőrt.

Kiképzés

Kiképzés
Kiképzés

Mint korábban, 45 éves kora után is minden edzést bemelegítéssel kell kezdeni. Fel lehet osztani általánosra, kardió formájában 5-10 percre, és lokálisra, amikor mindegyik ízületet külön melegítjük. Így az impulzus felgyorsul, és felkészíti a szívet a következő terhelésre. Véd a sérülések ellen is.

Az életkor előrehaladtával ízületeink gyengülnek, csontjaink pedig törékenyebbek. Ezért ebben a korban nagyobb figyelmet kell fordítania az edzőteremben zajló erőnléti edzésre, mint a kedvenc csoportos óráira. Alapvetően nem a fogyás az Ön feladata, hanem az izmok felépítése. Célszerű nagyobb figyelmet fordítani az erőnléti edzésre, és elsősorban az ún. gyors szálak.

Az edzéseknek körülbelül hetente kétszer kell lenniük. Ez a test számára a legjobb, és teljes mértékben megfelel a gyors rostok jobb helyreállításának koncepciójának. Koncentráljon a problémás területekre, és adja meg magának a szükséges összeget a készletek között. Ismerkedjen meg a korosztályának megfelelő étrend-kiegészítőkkel.

Ajánlott: