A Szigorú Diéták Betartása Megőrjíthet Bennünket

Videó: A Szigorú Diéták Betartása Megőrjíthet Bennünket

Videó: A Szigorú Diéták Betartása Megőrjíthet Bennünket
Videó: OLCSÓ ÉTREND | a legjobb olcsó étrend 2024, Március
A Szigorú Diéták Betartása Megőrjíthet Bennünket
A Szigorú Diéták Betartása Megőrjíthet Bennünket
Anonim

Kiderült, hogy a különféle szigorú diéták állandó betartása nemcsak testileg, hanem lelkileg is veszélyeztethet minket. A tudósok kutatása kimutatta, hogy a kiegyensúlyozatlan étrend a mentális betegségek fokozott kockázatához vezet.

A szakértők még hozzáteszik, hogy az ételek korlátozása szó szerint megőrjíthet minket. Az állandó gondolkodás arra, hogy mit eszel jelenleg, mennyi kalória van benne, és hogy nem "ragaszkodnak-e" a legkívánatosabb helyre, mindenképpen megbolondíthatja az embert.

Valójában a szakértők régóta ismerik és megismertetnek bennünket azzal a ténnyel, hogy a szigorú étrend befolyásolhatja fizikai egészségünket. Először azonban egyértelmű, hogy ezek a diéták befolyásolják az agytevékenységünket is.

Fogyókúrák
Fogyókúrák

Brit tudósok több elemzést végeztek, amelyek szerint az elmúlt 50 évben a mezőgazdaság iparosodása jelentősen megváltoztatta a szövetek - mind a háziállatok, mind a növények - összetételét.

A tudósok szerint az omega-6 telítetlen zsírsavak és az omega-3 zsírsavak száma élesen csökken. A szakértők hozzáteszik, hogy ők befolyásolják és felelősek teljes értékű agyi tevékenységünkért.

Az orvosok arra figyelmeztetnek minket, hogy ha nem teszünk intézkedéseket a mezőgazdaság alapelveinek megváltoztatására, vagy legalábbis nem gondolkodunk tovább az egészségünkön, akkor ezeknek a rendkívül fontos anyagoknak a hiánya hatással lesz ránk.

Fogyás
Fogyás

Ezenkívül a tudósok kifejtik, hogy a kiegyensúlyozatlan étrenddel való kombináció hiánya még nagyobb kockázatot jelent az agy megfelelő működésére. A szakértők a szorongás, a memóriaproblémák és a depresszió fokozott kockázatáról beszélnek, nem utolsósorban a skizofrénia és az Alzheimer-kór kapcsán.

Szerintük a nőket lényegesen jobban veszélyeztetik az ilyen rendellenességek - tudod, hogy az erősebb nemhez képest sokkal jobban megszállottjaik a különböző étrendeknek.

Szakértői tanácsok a fogyás hasznosabb módjának megtalálása, például a sport. Ha pedig diétát követünk, ügyeljen arra, hogy ne kerüljön olyan végletekbe, amelyek árthatnak testünknek és pszichénknek.

Ajánlott: