Miért Olyan Hasznos Az Eper Az 50 év Feletti Nők Számára?

Tartalomjegyzék:

Videó: Miért Olyan Hasznos Az Eper Az 50 év Feletti Nők Számára?

Videó: Miért Olyan Hasznos Az Eper Az 50 év Feletti Nők Számára?
Videó: Hamisítatlan, hazai eper. 🍓 2024, Március
Miért Olyan Hasznos Az Eper Az 50 év Feletti Nők Számára?
Miért Olyan Hasznos Az Eper Az 50 év Feletti Nők Számára?
Anonim

Az eper ellenállhatatlan - lédús és illatos. Ezenkívül jót tesznek az egész testünknek, mivel egészséget és szépséget jelentenek. Itt miért kellene 50 év feletti nőknek epret enni gyakrabban.

Az eper tele van nélkülözhetetlen tápanyagokkal, amelyek csodákat tesznek az egészség és a szépség szempontjából. Egy csésze eper, körülbelül 152 g, 49 kalóriát és körülbelül 3 gramm rostot tartalmaz.

A lédús gyümölcs egyéb tápanyagai, amelyek ilyen egészségforrássá teszik, tartalmazzák a fehérjét, a C-vitamint, a mangánt, a folsavat, a káliumot, a magnéziumot és a K-vitamint.

Az eper gazdag antioxidánsokban és polifenolokban is, amelyekről kiderült, hogy hasznosak a rák elleni küzdelemben és a szív egészségének javításában.

Itt van még az eper előnyei:

Növelje az immunitást

Az eper tele van C-vitaminnal, amely fontos a magas immunitás és az általános egészségi állapot szempontjából. Valójában egy adag gyümölcs több C-vitamint tartalmaz, mint egy narancs, és biztosítja a napi szükségletek felét.

Az étrendből vagy a kiegészítőkből való C-vitamin megszerzése rendkívül fontos, mivel nem vagyunk képesek természetes C-vitamint előállítani.

A C-vitamin kiváltja az immunerősítő antitesteket, és tanulmányok kimutatták, hogy a C-vitamin növeli az immunglobulin koncentrációját, amely antitest az immunrendszer kulcsfontosságú eleme. Az eper a fáradtság ellen is küzd, amelyet az 50 év feletti nők egyre inkább panaszkodnak.

Bogyók
Bogyók

Jó a szemnek

A szamócában található erős antioxidánsok kimutatták, hogy megakadályozzák a szürkehályogot - ezt az állapotot a szemlencse zavarossá válik, és kezeletlenül vaksághoz vezethet.

A C-vitamin megvédi a szemet a szabad gyökök károsodásától, amelyek károsíthatják a lencsét, valamint a szaruhártyát és a retinát is egészségesen tartja. Az antioxidánsok megakadályozzák a makula degenerációt és más szembetegségeket is, amelyek érett állapotban vannak 50 év feletti nők.

Megelőzi a szívbetegségeket

Az ellagsav és a flavonoidok erős kombinációja semlegesíti a rossz koleszterin hatását, ami a plakk felhalmozódását okozza az artériákban. A flavonoidok csökkentik a szervezet gyulladásos reakcióját, és ez védi a szívet.

A torontói Klinikai Táplálkozási és Kockázati Kockázatváltozási Központ kutatói szerint az eper csökkenti az oxidatív károsodásokat, valamint a vér lipidjeit, amelyek súlyosbítják a szívbetegségeket és a cukorbetegséget.

Az eperben található hasznos anyagok védik a keringési rendszer nyálkahártyáját, megakadályozzák a plakk felhalmozódását az artériákban és szabályozzák a vérnyomást. Heti három vagy több adag epret fogyasszon hetente, hogy csökkentse az életkor előrehaladtával növekvő szívroham kockázatát.

Az eper előnyei
Az eper előnyei

Szabályozzák a vérnyomást

Az antocianinok, az eper antioxidánsai kitágítják az erek bélését és csökkentik a vérnyomást. Gazdag káliumban is, amely a vérnyomást kordában tartja.

Javítsa az emésztést

Az eper tele van rostokkal - adagonként körülbelül 2 g, így rendszeres fogyasztásuk megelőzheti az olyan problémákat, mint a székrekedés és a diverticulitis - a belek gyulladása.

A rost a 2-es típusú cukorbetegség ellen is küzd, lassítva a cukor felszívódását a vérbe. Alacsony a kalóriatartalom, ezért remek diétás reggeli. A jó eperbevitel növeli az adiponektin nevű hormon termelését a szervezetben, ami fokozza az anyagcserét.

Már több oka van eper fogyasztására. Adja hozzá gyümölcssalátákhoz, gyümölcskrémekhez és turmixokhoz.

Ajánlott: