Könnyű Tippek A Szép és Egészséges Ajkakért

Tartalomjegyzék:

Videó: Könnyű Tippek A Szép és Egészséges Ajkakért

Videó: Könnyű Tippek A Szép és Egészséges Ajkakért
Videó: Csókos ajkak természetesen! 3+1 tipp a telt ajkakért 2024, Március
Könnyű Tippek A Szép és Egészséges Ajkakért
Könnyű Tippek A Szép és Egészséges Ajkakért
Anonim

A szemünk és az ajkunk is kiegészíti általános megjelenésünket.

Számos ok, például a szennyezés és a nyers kozmetikumok gyakori használata miatt az ajkunk idővel elsötétül és elveszíti természetes szépségét.

Ezért követheti ezeket a könnyebbeket tippek a szép és egészséges ajkakhoz.

1. Kíméletesen használja a rúzsokat

A rúzsok főleg viaszt, színes pigmenteket, hozzáadott illatanyagokat és még alkoholt is tartalmaznak. Ezért ez a kombináció nem a legjobb megoldás az ajkak számára. Ha továbbra is ragaszkodik a rúzshoz, használjon egyet shea vajjal, jojobával és E-vitaminnal.

2. Tartsa hidratált ajkait

Az ajkak természetes színének megőrzéséhez elengedhetetlen a hidratációs szint fenntartása optimális mennyiségű folyadék fogyasztásával. Ezen felül hozzáadhatja étrendjéhez gyümölcsök a gyönyörű ajkakért mint a görögdinnye, a narancs, a grapefruit és a citrom.

2. Kerülje az ajkak harapását és nyalogatását

Ha még nem tudod, a nyál hajlamos kiszáradni. Amikor az ajkak kiszáradnak, ez elsötétedéshez vezet. Az ajkak harapásának szokása sérülésveszélyhez vezet, ehelyett vigyen fel egy vékony ajakbalzsamot.

Száraz ajkak
Száraz ajkak

4. Használjon SPF-mel ellátott ajaktermékeket

A káros napfény az ajkak elsötétedését is okozhatja, ezért az SPF-ben lévő termékeket használja ajakápolás.

5. Húzza le ajkait legalább hetente egyszer

Használjon természetes és házi készítésű ajakradírt legalább hetente egyszer, hogy eltávolítsa az elhalt sejteket és a száraz bőrt az ajkáról.

6. Tartsa jól ajkát

A nedvesség hiánya az egyik ajakprobléma egyik fő oka. Készítsen házi maszkot az ajkak nedvesítésére, használjon természetes termékeket, például kókuszolajat és olívaolajat.

7. Vigyázzon az ajkak körüli ráncokra

Az ajkak körüli apró ráncokat az életkor, a dohányzás és a napfény okozza. Ha dohányzik, a dohányzásról való leszokás az egyetlen megoldás. Azonban, ha az ajkak körüli ráncokat az életkor és a napfény okozza, akkor meg kell győződnie arról, hogy az arcának ezt a területét mindig megfelelő hidratálják-e megfelelő krémmel.

Ajakápolás
Ajakápolás

8. Herpesz

A herpest az 1. típusú herpes simplex vírus okozza. A világon az emberek körülbelül 90% -ában látens formában van ez a vírus. Ha azonban túl sok napsütésnek, stressznek és vírusoknak van kitéve, ez meglepetést okoz. Ennek egyik módja egy citromalapú kenőcs vagy balzsam használata. Tehát meglesz puha és egészséges ajkak.

9. Puha ajkakhoz

Keverjen össze egy kis mézet és mandulaolajat, vigye fel az ajkára, és hagyja egy éjszakán át. A mészlé egy kevés glicerinnel az ajkán maradva egyik napról a másikra megkönnyíti és lágyítja őket.

Ajánlott: