Természetes Módszerek A Haj Megerősítésére

Tartalomjegyzék:

Videó: Természetes Módszerek A Haj Megerősítésére

Videó: Természetes Módszerek A Haj Megerősítésére
Videó: 100% természetes Sheavaj - DIY testradír | The Body Shop 2024, Március
Természetes Módszerek A Haj Megerősítésére
Természetes Módszerek A Haj Megerősítésére
Anonim

Ahhoz, hogy szép, dús, egészséges és fényes hajad legyen, nem támaszkodhatsz csak a génjeidre, és remélheted, hogy a csoda önmagában fog megtörténni. Fontos, hogy vigyázzon a hajára és nemcsak szalonkezelésekkel, hanem otthon is erősíteni. Például a népi maszkok csodálatos módja a haj felélesztésének, valamint egy gyönyörű és fényes sörény megszerzésének.

Hogyan erősítsd meg a hajad? Lásd néhányat a következő sorokban természetes módszerek a haj megerősítésére:

Ha gyakran festeti a haját, vagy különféle présekkel, hajsütőkkel és másokkal kezeli, akkor készüljön fel arra, hogy hamarosan száraz és kimerült lesz. Ne ess kétségbe, mert még otthon is megoldhatja ezt a problémát. Az első dolog, amit figyelembe kell venni, a haj típusa és az, hogy milyen gyakran mossa.

A legjobb olyan szelíd termékeket választani, amelyek mentesek a szulfáttól, mert nagyon megszárítják. A víz hőmérsékletének melegnek vagy hűvösnek kell lennie, de nem forrónak. A hajápolási termékeket mindig egyéni igényei szerint válassza. Fontos megjegyezni azt is, hogy soha nem szabad azonnal megoldani fürdés után, mert nagyon elszakítja és károsítja a hajat.

Házi maszkok a haj megerősítésére

haj maszk mézzel
haj maszk mézzel

A népi receptek elősegítik a töredezett haj, a száraz vagy zsíros haj hatékony kezelését, valamint fényessé, fényessé és puhává varázsolhatják őket.

Maszk mézzel

Segít hatékonyan kezelni a haj törését és helyreállítja a hajat belülről. Ehhez szobahőmérsékletre olvasztunk 2-3 evőkanál mézet, és a keveréket a fejbőrre kenjük. 10-15 percig masszírozza a vérkeringést. Tegyen fel egy zuhanysapkát, és tekerje be egy törülközővel, a maximális hatás érdekében 1-2 órán keresztül meg kell tartania ezt a maszkot, és hetente kétszer kell megtennie.

Mustármaszk

A mustár melegítő hatásának köszönhetően serkenti a fejbőr vérellátását és a hajhagymák oxigén áramlását. Ehhez keverjen össze 1 evőkanál. mustár, 2 evőkanál. zöld tea és 1 tojássárgája. Vigye fel a maszkot a fejbőrre, és gyengéden masszírozza 5-10 percig, majd fél óra múlva mossa le langyos vízzel.

Maszk bojtorján olajjal

bojtorján olaj nagyon jó a hajnak
bojtorján olaj nagyon jó a hajnak

Ez igazán varázslatos népi gyógymód, amely erősíti a hajat, puhává és fényessé téve. Segít a korpásodás kezelésében, serkenti a növekedést és gyógyítja a száraz végeket. Melegítsük fel a vajat, keverjük össze 2 evőkanál mézzel és ugyanannyi citromlével. Ezt a keveréket addig melegítsük, amíg a méz teljesen fel nem oldódik. Hűtsük le a maszkot, és adjunk hozzá 2 tojássárgáját. Használja a maszkot heti 3 alkalommal egy hónapig. Az első használatkor észreveszi a kiváló eredményeket és erősítve a haját.

Maszk hagymával és fokhagymával

Ennek a maszknak a csípős illata nem mossa le könnyen, de a hatás megéri! Ehhez keverjen össze 2 evőkanál hagymát (a levet gézzel kinyomhatja) és ugyanannyi fokhagymát. Tartsa a maszkot a haján egy órán át, majd mossa meg a haját samponnal, és öblítse le almaecettel - ez segít eltávolítani a szagot. Egy másik lehetőség a hagymából és a kefirből álló maszk készítése. Préselje ki a levet 2 hagymából, és keverje össze ugyanannyi kefirrel. Vigye fel a hajra, és várjon 40 percet.

Színtelen henna

Van egy erős hajerősítő akció és segít a hajhullásban. Megvásárolhatja kozmetikai üzletekben vagy gyógyszertárakban. Az aktív tápláló szőrtüszők mellett a henna küzd az zsíros fejbőrrel, és segít a törékeny és száraz haj ápolásában.

Ne feledje, hogy a maszkok önmagában nem elegendőek erősítse a haját. Fontos a kiegyensúlyozott és egészséges táplálkozás, különféle vitaminkomplexumokat szedhet. És ne feledje, hogy a legfontosabb szabály az, hogy ne adja fel, mert csak az állandó gondozás segít nemcsak megerősíteni a haját, hanem egészséges, fényes, puha és egészséges is.

Ajánlott: