A Lengyelek Karácsonyra A Legegészségesebb Menüvel Rendelkeznek

Videó: A Lengyelek Karácsonyra A Legegészségesebb Menüvel Rendelkeznek

Videó: A Lengyelek Karácsonyra A Legegészségesebb Menüvel Rendelkeznek
Videó: Szerencséd lesz minden életterületen! 2024, Március
A Lengyelek Karácsonyra A Legegészségesebb Menüvel Rendelkeznek
A Lengyelek Karácsonyra A Legegészségesebb Menüvel Rendelkeznek
Anonim

A lengyelek karácsonyi étlapja a legegészségesebb. A különböző nemzetek ünnepi ételeit egy brit táplálkozási szakértő hasonlította össze és értékelte.

A táplálkozási szakember szerint az ausztrálok és az új-zélandiak a második helyen állnak a lengyelek után. Utánuk a franciák állnak, a spanyolok és a németek pedig egyenlőek, amiért megosztják a negyedik helyet. Az ötödik és a hatodik helyen állnak a britek és az amerikaiak.

A lengyeleknek mindenképpen van okuk arra, hogy az egészséges karácsonyi menük között az első helyen szerepeljenek. Az ünnepi asztalukra pontyot, borscsot és szárított gyümölcs kompótot tettek. Ezek az ételek meglehetősen könnyűek a többi országéhoz képest, és nem terhelik a gyomrot.

Ausztráliában és Új-Zélandon a karácsonyi ételek is könnyűek. Saláták és tenger gyümölcsei dominálnak. A hús hideg, áfonyamártással díszítve. Desszertként rengeteg gyümölcsöt és Pavlova tortát szolgálnak fel.

A tanulmány vezetője, Christina Maryfield táplálkozási szakember szerint ez az egyetlen hagyományos karácsonyi étel, amely egészségesnek definiálható. A rangsor közepén a francia karácsonyi menü található. Libamáj, kakas, sajt, karácsonyi sütemény van benne. Bár van saláta, az összes többi étel a francia asztalon nehéz.

A lengyelek karácsonyra a legegészségesebb étlapot kínálják
A lengyelek karácsonyra a legegészségesebb étlapot kínálják

A legegészségtelenebb a spanyolországi és németországi menü, minden nehéz hússal, kolbásszal, burgonyával, süteményekkel. A britek és az amerikaiak számára az egyetlen egészséges dolog az asztalon a saláta, ellentétben a fővel - pulyka krumplival és mártással.

Míg a britek néha sertéssültre fogadnak, az amerikaiak inkább a sült marhahúst vagy a sertéshúst. Desszertként előbbiek magas kalóriatartalmú karácsonyi pudingot esznek, utóbbi pedig - tökös pitét, szilvalekvárot vagy a klasszikus karácsonyi pudingot, amely szintén tele van kalóriákkal.

A táplálkozási szakember azt tanácsolja, hogy az ünnepek alatt inkább támaszkodjanak zöldségekre és salátákra, kevésbé pedig húsra és sült ételekre. A zsíros és édes ételeket messziről kerülni kell, az alkoholnak mértékkel kell lennie.

Bebizonyosodott, hogy a kalóriaszállítás mellett növeli a kalóriaéhséget is. Ha van desszert, akkor jó, ha nagyon keveset eszel belőle, és amikor gyümölcsök állnak rendelkezésre - válasszuk ki őket.

Ajánlott: