Hogyan Kell Inni Helyesen A Vizet

Hogyan Kell Inni Helyesen A Vizet
Hogyan Kell Inni Helyesen A Vizet
Anonim

Első pillantásra úgy tűnik, hogy a vízivásban nincs semmi különös. De hogyan kell pontosan vizet inni? Mennyivel? Mikor? Számos általános mítosz létezik erről.

Az egyik az, hogy naponta 2 liter vizet kell inni.

Igaz, de nem egészen. Hagyományosan úgy gondolják, hogy az ember napi bevitele vagy a jó anyagcseréhez szükséges mennyiség 1 liter / 30 kg. súly. Vagyis, ha súlya 60 font, akkor igen. Az ajánlás inni 2 liter víz naponta teljes erővel vonatkozik rád. Ha súlya meghaladja a 60 kg-ot, akkor maga végezze el a számításokat.

Vizet inni
Vizet inni

Valójában egyes szakértők szerint nincs értelme szorosan figyelemmel kísérni a vizsga mennyiségét víz. Ha a testednek szüksége van rá, akkor csak felszólít.

Néhány nő szándékosan korlátozza a vízmennyiséget a diéták során, mert úgy gondolja, hogy a víz megduzzad. Ez nem teljesen igaz. A duzzanat nem annyira az ivott vízhez kapcsolódik, hanem például a sós termékek fogyasztásához.

Egy másik mítosz az, hogy evés közben nem lehet vizet inni. Ez csak egy elmélet. De az étkezés közben ivott víz meghosszabbítja a rágás folyamatát, lágyítja az ételt, ami megkönnyíti az emésztőrendszer feladatát.

Hogyan kell inni helyesen a vizet
Hogyan kell inni helyesen a vizet

Ezenkívül a vízfogyasztás segít csökkenteni az elfogyasztott ételek mennyiségét.

Egy másik mítosz szerint reggel éhgyomorra kell inni egy pohár vizet. Az igaz. Nagyon hasznos. A víz elősegíti a test felébredését, azonnal aktiválja az idegrendszert, javítja a hangulatot. Jó, ha a reggeli pohár vízbe egy szelet citromot kell tenni. Még jobb, ha este elkészíti a poharat. Tehát reggel szuperinjekciót kap a vitaminokból.

Az éjszakai vízivási tilalom meglehetősen ellentmondásos. Úgy gondolják, hogy reggel duzzanat jelenhet meg az arcon. De ha a vesék jól működnek, ez nem valószínű.

A forró évszakban, amikor nő a folyadékveszteség a testből, több vizet kell inni. Akkor jó, ha egy pohár vizet nem egyszerre, hanem 1-2 kortyban, különböző időközönként megiszik.

Ajánlott: