Hogyan Kell Vizet Inni Rendesen

Videó: Hogyan Kell Vizet Inni Rendesen

Videó: Hogyan Kell Vizet Inni Rendesen
Videó: Hogyan kell vizet inni? 2024, Március
Hogyan Kell Vizet Inni Rendesen
Hogyan Kell Vizet Inni Rendesen
Anonim

Valószínűleg sokszor hallottad már, hogy nagy mennyiségű víz fogyasztása jót tesz a szervezetnek. Az egészséges életmód legtöbb elmélete szerint naponta legalább 2 liter vizet kell inni. Emellett folyadékot kaphatunk frissen facsart gyümölcslevekből, tea- vagy vízi gyümölcsökből.

Dino Vaira olasz gasztroenterológiai professzor szerint az ásványvíz túl erős az emberi test számára, fogyasztása pedig kellemetlen következményekkel járhat. Ezért azt javasolja, hogy csak forrás- vagy csapvizet igyon. Hogyan kell inni vizet?

A test jó állapotához azonban kevesebb vizet kell inni. Rendkívül helytelen nagy mennyiségű folyadékot inni egyszerre, mert ez csak megterheli a hólyagot. A test nem tud ilyen gyorsan hidratálni, a szomjúság ennek ellenére is megmarad nagy mennyiségű víz bevitele.

Ahelyett, hogy egyszerre egy teljes litert iszunk, jobb, ha apró kortyokra (kb. Egy evőkanálra) osztjuk. Ilyen módon a víz nemcsak hidratálja a testet, de segít a duzzadt gyomor és az emésztési zavarok kezelésében is.

A testnek napi 2 liter vízre van szüksége, kétszer kell bevenni, az első reggeltől délig (8.30-tól 12.30-ig), a második délutántól estig (14.30-tól 20.30-ig). Ez azt jelenti, hogy délig kell inni egy liter vizet, és délután még ennyit. Fontos, hogy az életet adó folyadékot kis kortyokban, valamint a 12.30 és 14.30 közötti szünetben fogyasszuk vegyen be egy minimális mennyiségű vizet.

Víz étkezés közben
Víz étkezés közben

Ellentétben azzal az elmélettel, miszerint étkezés közben nem szabad folyadékot inni, az olasz tudós ennek ellenkezőjét tanácsolja: Szerinte egy kis víz fogyasztása evés közben azért hasznos, mert a folyadék megkönnyíti a gyomorból származó ételek feldolgozását.

Fontos tudni azt is, hogy a tudós elmélete szerint a vizet nem szabad inni éjszaka, mivel ez zavarja az alvást.

Összegzésként elmondhatjuk, hogy a vízterápia hasznos eredményeinek elérése érdekében két hétig be kell tartania a rendet, majd ugyanezt a pihenőidőt kell megadnia és megismételnie.

Ajánlott: