Receptek Az Immunrendszer Erősítésére

Videó: Receptek Az Immunrendszer Erősítésére

Videó: Receptek Az Immunrendszer Erősítésére
Videó: Gyuri bácsi az immunerősítés fortélyairól beszél 2024, Március
Receptek Az Immunrendszer Erősítésére
Receptek Az Immunrendszer Erősítésére
Anonim

A normális működéshez az immunrendszer sejtjeinek fehérjékre, vitaminokra van szükségük - különösen a B csoportba, valamint A, C és E vitaminokra. Az immunrendszer sejtjeinek ásványi anyagokra van szükségük.

A teljes fehérjék megtalálhatók a húsban, a halban és a hüvelyesekben. A húst vagy a halat minden nap jó enni, a hüvelyeseket hetente kétszer kell fogyasztani.

A vörös, sárga és narancs színű zöldségek és gyümölcsök béta-karotint tartalmaznak, amely a szervezetben A-vitaminná alakul. Kész formában az A-vitamin a májban, a tojásban és a vajban található.

Az A-vitamin és a karotin felelős az antigén inváziójával szembeni immunválasz erősségéért, képesek megvédeni a testet a nagyon súlyos betegségektől.

Gazdag C-vitamin forrás a csipkebogyó, a citrusfélék, a petrezselyem, a savanyú káposzta. Ennek a vitaminnak a hiánya csökkenti az antitesttermelés mértékét.

A B-vitaminok megtalálhatók a belsőségekben, a diófélékben, a teljes kiőrlésű kenyerekben és a hüvelyesekben. Az E-vitamin a májban és az olajban található.

Sokan vannak receptek az immunrendszer erősítésére. De mielőtt alkalmazná őket, még mindig forduljon szakemberhez. Az egyik ilyen recept apróra vágott hagymát biztosít - két fejet, amelyet 200 gramm cukorral kevernek.

Recept mézzel a magas immunitás érdekében
Recept mézzel a magas immunitás érdekében

Adjunk hozzá fél liter vizet és pároljuk másfél órán át. Hűtsük le, és adjunk hozzá két evőkanál mézet. Szűrjük egy üvegbe, és igyunk egy evőkanál naponta ötször.

Az immunrendszer megerősítésére, fogyasszon egy gerezd fokhagymát minden nap vagy minden másnap. A fokhagymát három finomra vágott fokhagymagerezddel gargarizálhatjuk, forrásban lévő vízzel leforrázhatjuk és negyven percig hagyhatjuk.

Csipkebogyó főzete erősíti az immunrendszert. Erre a célra a csipkebogyó főzetét és a forró kamilla teát egyenlő részekben összekeverjük, ízlés szerint adjunk hozzá cukrot vagy mézet. Igyál melegen vagy hidegen.

Fogyasszon minden nap egy teáskanálnyit pollen az immunrendszer erősítésére. Télen minden reggel és este igyon egy evőkanál következő keveréket: egyenlő részekben keverje össze a reszelt retek és a reszelt sárgarépa levét, adjon hozzá ízlés szerint mézet és citromlevet.

Ízletes eszköz az immunitás növelésére a következő keverék: 4 citrom, 1 teáskanál dió, 300 gramm szárított barack, 300 gr mazsola, 4 evőkanál méz.

Minden, méz nélkül, őrölve van, mivel a citromokat előzetesen megtisztítják a héjastól és a magoktól, és apró darabokra vágják, hogy gyorsan őröljenek. Mézet adunk hozzá, és az elegyet üvegekbe osztjuk. Fogyasszon egy evőkanál naponta háromszor.

Kurkuma és citromlé - mindaz, amit hozzá kell adni egy egyszerű káposztaleveshez annak érdekében az immunitás erősítése. Szakértők szerint nemcsak egészségesek lehetnek, hanem legyőzhetik a megfázás tüneteit is, ha már vannak ilyenek.

Kurkuma a magas immunitásért
Kurkuma a magas immunitásért

Mert fokozza az immunitást áztassa 1 éjszakára 4 búza vízben mossuk. Szűrje le reggel, és igyon a folyadékot üres gyomorra.

Egy másik recept az immunitás növelésére reggel éhgyomorra van, hogy 1 evőkanál. kiváló minőségű olívaolaj.

Magas immunitás érdekében torokfájás, orrváladék, köhögés és köpet panaszai esetén készítsen retekszirupot. Ehhez vágja le a fekete retek fedelét, és faragja meg a belsejét. Töltsön mézzel. Várjon 1-2 órát, és kezdje el szedni a kapott retekszirupot. Közben minden bevitelkor töltsön be új mennyiségű mézet a retek üregébe.

Az immunitás fokozásának csodálatos receptje az úgynevezett arany tej, amelyet kurkumával készítenek. Erre a célra melegítsen 600 ml tejet a főzőlapon (forralás nélkül). Hozzáadunk 1 tk. kurkuma, 1 db. fekete bors, 1 db. fahéj, 5 darab égi cukor. Addig keverjük, amíg az édesítőszer fel nem oldódik. Igya a tejet, amíg még meleg van. Ez a recept nem csak az immunrendszert erősíti, hanem segít a fertőzések, megfázás, influenza gyorsabb kezelésében is.

Régi nagymama receptje az erős immunitáshoz, és torokfájás ellen az, ha hagymát sütünk a sütőben, mivel az egész a héjakkal együtt. Ezután hámozzuk meg és együk mézzel. Segít megtisztítani a légutakat.

1 evőkanál hozzáadása. A reggeli kávéban található szuperételes kókuszolaj egy másik recept az immunitás növelésére. Ha nem iszik kávét, ugyanazt az olajat reggel éhgyomorra is beveheti. De ne feledje, hogy ennek evésre szánt kókuszolajnak kell lennie, kiváló minőségű.

A csípős paprika fokozza az immunitást
A csípős paprika fokozza az immunitást

A nagyobb immunitás érdekében törje össze a szárított csípős paprikát. Vegyünk 2-3 csipetnyi anyagot, és tegyük egy pohárba. Töltse fel vízzel. Hagyja 1 éjszakán át, és igya meg a kivonatot. A csípős paprika gazdag C-vitaminban tartalmaz kapszaicint, amely számos előnnyel jár a szervezet számára. Ne feledje azonban, hogy ez a módszer nem ajánlott érzékeny gyomorral rendelkező emberek számára. Az ital első elkészítésekor próbáljon ki egy kis kortyot, és ellenőrizze, hogy elviselhető-e az Ön számára. Vigyázzon, ne legyen túl meleg.

Egy másik ismert az alkohol szerelmeseinek recept az immunitás növelésére valamint a vírusok, megfázás és rossz hangulat elleni küzdelem. Ez egyfajta tonik hatású gin-koktél. 350 ml minőségi tonikhoz adj valódi gint, néhány szelet citromot, 5 darab égi cukrot. Keverjük össze és tálaljuk. A gin és a tonik előnyei évek óta ismertek. Ez nemcsak alkoholos koktél, hanem a múltban vértisztítóként és malária gyógymódjaként használták. Bizonyított előnyei vannak a légzőrendszernek is.

A kefir minden napos használata jó módja annak magas immunitás egész évben. Finom ez a tejital. Ezenkívül a kefir receptje egyáltalán nem bonyolult. És most szinte minden üzletben kaphat kefirt. A legfontosabb, hogy ez egy jó probiotikum a magas immunitás eszköze.

A probiotikumok jót tesznek az emésztőrendszerének, a mikrobiomnak és az immunrendszernek. A kutatások azt mutatják a probiotikumok fokozzák az immunfunkcióta bélnyálkahártya támogatásával, megakadályozva a rossz baktériumok bejutását a véráramba, és ezért fenntartva azokat az immunrendszer általános egészségi állapota.

Rengeteg probiotikumot kaphat étrendjéből, ha sokféle erjesztett ételt fogyaszt - például kefirt, joghurtot, termesztett zöldségeket, miso-t és almaecetet. Vagy kutasson egy erős probiotikus kiegészítőt, hogy megbizonyosodjon arról, hogy rengeteg probiotikumot kap.

Sokan vannak az immunrendszer fokozásának módjai és egészséges maradjon egész szezonban. A fentieken kívül receptek az immunitás növeléséreItt van még két kulcs a test egészségének és erősségének megőrzéséhez:

Aludjon többet a magas immunitás érdekében
Aludjon többet a magas immunitás érdekében

Kezelje a stressz szintjét és aludjon jól.

Az alvás és a stressz kezelése egyaránt alapvető fontosságú az egészséges és energikus test és a harmonikus elme szempontjából. Próbálja ki ezeket a hasznos gyakorlatokat, hogy megbizonyosodjon arról, hogy alacsony a stressz és elegendő a pihenése.

A meditáció kimutatta, hogy ellazítja az idegrendszert és csökkenti a stressz tüneteit. Ugyanez vonatkozik a rendszeres sportokra is, ami van a legmagasabb immunitás leghatékonyabb eszköze.

Ne hagyja figyelmen kívül a perceket a pihenésre. Vegyen egy meleg fürdőt este munka után. Amint a testhőmérséklet meleg fürdőben emelkedik, teste könnyebben ellazul, segít lefekvés előtt elaludni.

Aludjon többet, ha mozgalmas napja van, és még mindig nem tud aludni. Tanulmányok azt mutatják, hogy a jó éjszakai alvás fokozhatja a rendszer immunválaszát.

Kenjen levendula illóolajat a szobájába.

Az aromaterápia megadhatja a pihenés és a mélyebb pihenés hangulatát. Vannak illóolajok is az immunitás fokozásához.

A test egészséges táplálékának táplálása, a stressz minimalizálása és a mély pihenés segíthet megelőzni a betegségeket. Ezáltal egészségesnek érezheti magát, és készen áll arra, hogy élvezze a változó évszakok szépségét.

Ajánlott: