Lila étrend A Gyors és Egészséges Fogyásért

Videó: Lila étrend A Gyors és Egészséges Fogyásért

Videó: Lila étrend A Gyors és Egészséges Fogyásért
Videó: Életem eddigi legjobb fogyókúrája 1. rész BF ( Military diet ) 2024, Március
Lila étrend A Gyors és Egészséges Fogyásért
Lila étrend A Gyors és Egészséges Fogyásért
Anonim

A túlsúly elleni küzdelem legújabb slágere az úgynevezett lila diéta. Az étrend teljesen felváltotta a vegetáriánus étrendet, amelyet világszerte oly sok embernek vetnek alá.

Fontos tudni, hogy ezzel a diétával csak lila színű ételeket szabad enni. A jó hír az, hogy annyit fogyaszthat, amennyit csak akar. A megengedett ételek közül néhány lila káposzta, cékla és lila burgonya.

A diéta minden formájú nő számára jól működik, és különösen hatékony a szülés utáni fogyáshoz. Pontosan ez az oka annak, hogy az étrend annyira népszerűvé vált a hollywoodi sztárok körében.

A népszerű énekesnő és színésznő, Mariah Carey elmondta, hogy a csodálatos módszernek köszönhetően mindössze három hónap alatt húsz kilogrammot fogyott. Miután három évvel ezelőtt megszülte ikreit, a szépség komoly küzdelembe kezdett a súlyával, ami sokáig tartott.

vöröskáposzta
vöröskáposzta

A lila diéta a fogyás mellett jótékony hatással van az egész testünkre, mivel a lila ételek antocianinokat tartalmaznak, amelyek erős antioxidánsok és gondoskodnak a sejtek egészségéről.

Szakértők szerint ez a diéta még a rák megjelenését is megakadályozza. Ezenkívül az antocianinok védenek a szívbetegségektől, mert lelassítják a véralvadást. Úgy gondolják továbbá, hogy egy ilyen étkezési mód fiatalító hatású.

A lila gyümölcsök és zöldségek fogyasztása javítja egészségét és energiát ad. A menü szerves része az áfonya lesz. Nagyon hasznosak memóriaproblémák, vérszegénység és látászavarok esetén. Vitamint, káliumot, vasat, nátriumot és foszfort tartalmaznak.

Aszalt szilva
Aszalt szilva

A szilva a C-vitamin és a rostforrás. Hasznosak a gyomor-bélrendszeri problémákban, elősegítik az anyagcsere normalizálódását és antibakteriális tulajdonságokkal rendelkeznek.

A lila burgonya vasat, káliumot tartalmaz, és ugyanolyan jó antioxidáns, mint a kelkáposzta. Kimutatták, hogy csökkentik a testsúlyt és normalizálják a vérnyomást.

Bár a lila étrendnek olyan sok előnye van az ember egészsége és megjelenése szempontjából, a tudósok arra figyelmeztetnek, hogy ne vigyék túlzásba az étrendet. Szerintük az ilyen étrend biztonságos, ha csak heti három napon gyakorolják, a fennmaradó időben pedig minden színben ételt fogyasztanak.

Ajánlott: