Házi Maszkok Jojobaolajjal

Tartalomjegyzék:

Videó: Házi Maszkok Jojobaolajjal

Videó: Házi Maszkok Jojobaolajjal
Videó: DIY | Kézi gyalu felújítása házilag | Hand plane restoration | Woodworking 2024, Március
Házi Maszkok Jojobaolajjal
Házi Maszkok Jojobaolajjal
Anonim

A természetes termékek egyre népszerűbbek, különösen a bőrápolás terén. Jojoba olaj széles körű alkalmazása miatt az egyik ilyen. A jojobaolaj nem olaj - valójában folyékony viasz.

Úgy néz ki, mint a faggyú - a szervezet által termelt természetes olaj. Gazdag esszenciális zsírsavakban, antioxidánsokban, E-vitaminban és szterolokban. Segít szabályozni a bőrsejtek hidratáltságát. A jojobaolaj a legtöbb ember számára biztonságos, ha a bőrre kerül, de nem szabad fogyasztani.

Hajra

Hajmaszkok
Hajmaszkok

A jojobaolaj segíthet lassítani a faggyú szekrécióját a bőr pH-egyensúlyának helyreállításában. A jojobaolaj természetes szérum a hajad számára, ezért nagyon hasznos, függetlenül attól, hogy normál, zsíros, száraz vagy kombinált bőröd van-e. Tegyen néhány csepp jojobaolajat a hajba, szétterítve a hosszában, és tegyen kalapot vagy puha törülközőt. Mosás előtt álljon a lehető leghosszabb ideig. Tökéletesen táplálja a száraz hajat és normalizálja az olajos haj egyensúlyát. Keverjen össze 3 evőkanál kókuszolajat, 2 evőkanál mézet és 1 teáskanál jojobaolajat, hogy tápláló és gyógyító hajmaszkot készítsen a száraz és sérült hajra.

Annak elkerülése érdekében, hogy a haj színe vegyszerekkel lebomoljon, fürdés előtt tegyen néhány cseppet a hajára. Ez bezárja a tüszőket és hosszabb ideig megőrzi a színét.

Az arcért

Jojoba olaj
Jojoba olaj

Alkalmaz jojoba olaj egy pamut törlőn a smink eltávolítására. Az olaj elég lágy a szem körüli érzékeny területhez, ugyanakkor elég erős a smink és a szennyeződések eltávolításához. Ezenkívül, hosszabb használat esetén, táplálja a szempilláit, egészségesebbé és hosszabbá válnak.

Néhány csepp jojobaolaj a száraz, repedezett ajkakon különösen hasznos a hideg és a szél szárító hatása ellen. A jojobaolaj gyorsan kiszárad az ajkakon, de vigyázzon, ne nyelje le.

A száraz bőr hidratálásához adjon 2 csepp illóolajat egy evőkanál jojobaolajhoz. Minden este alkalmazza, és puhább és egészséges bőrű lesz.

Akne szenvedőknek: kb. 2 evőkanál. agyag (agyag) adjunk hozzá 1/2 evőkanál. nyers méz és 5-6 csepp jojobaolaj. Mindezt keverje össze rózsavízzel, hogy paszta legyen, és egyenletesen vigye fel az arcára. Ez a maszk megtisztítja az eltömődött pórusokat, és az agyag használata ellenére sem szárítja túlzottan a jojobaolajnak köszönhetően.

A test számára

Kezek és lábak
Kezek és lábak

Fürdés vagy zuhanyozás után azonnal alkalmazza, amíg a bőr még nedves, hogy jól felszívódjon a bőrben. Jojoba olaj megnyugtatja és hidratálja a borotválkozás utáni irritációkat.

Dörzsöljön egy vagy két csepp jojobaolajat a körmére, hogy megnedvesítse a száraz kutikulákat és kezeket. Áztassa körmeit meleg vízben 5–10 percig, mielőtt felvenné az olajat a nagyobb felszívódás érdekében.

Vigyen fel néhány csepp jojobaolajat a puha és gyengéd lábakra, tegyen zoknit és hagyja egy órán át.

Ajánlott: