Szabaduljunk Meg Az Atkáktól

Videó: Szabaduljunk Meg Az Atkáktól

Videó: Szabaduljunk Meg Az Atkáktól
Videó: Hogyan szabaduljunk meg a sérelmeinktől? 8:08 2024, Március
Szabaduljunk Meg Az Atkáktól
Szabaduljunk Meg Az Atkáktól
Anonim

Abban az időben, amikor az allergia a gyermekeknél előforduló leggyakoribb betegségek közé tartozik, alig akad olyan szülő, aki nem ismeri az atkák témáját. Nem véletlen, hogy a gyermekeknél előforduló különféle allergiák első számú okának nyilvánították őket.

Csak néhány évtizeddel ezelőtt nem beszélték annyira ezt a témát, de tény, hogy az allergia ma már sokkal gyakoribb, mint korábban. A szezonális pollenallergiák mellett az atka által okozott allergia a leggyakoribb.

Az atkák mikroszkopikus káros lények, amelyek láthatatlanok az emberi szem számára. Veszélyesek és otthon telepednek le, a tisztaság szintjétől függetlenül. Súlyos egészségügyi problémákat okozhatnak, és sajnos nincs lehetőség teljesen megszabadulni tőlük.

Annak érdekében, hogy harcolni lehessen velük, nem fontos mindig a drága gyógyszerekhez folyamodni, amelyeket minden gyógyszertárban megtalálhat. Nem biztos, hogy segítenek-e gyermekének, és minden egyes gyógyszerrel, amelyet ad neki, megterheli a máját.

Atka
Atka

Sokkal fontosabb az allergia okának kiküszöbölése, mert sok esetben az allergia nő. Ezért fontos tudni, hogy mik az atkák, és hogyan tudunk megszabadulni tőlük.

Az atkák olyanok, mint a pók lények, de egyáltalán nem aranyosak. Mikroszkopikus szárny nélküli lények, amelyek az emberek és háziállataik elhalt bőrével táplálkoznak. Bár nem terjednek át betegségek, különösen veszélyesek az allergiára hajlamos emberekre, valamint a gyermekekre.

Leggyakrabban matracokban, bútorokban és ágyneműkben élnek, de mivel túl kicsiek, szabad szemmel nehezen láthatók.

Az atkák megszabadulásának legjobb módja, ha nemcsak otthonát rendszeresen megtisztítja a portól, hanem porszívót is használ matracok, kanapék, fotelek, szőnyegek és egyebek tisztításához.

Egy másik nagyon fontos tényező a helyiségek hőmérsékletének és páratartalmának csökkentése. Az atkák ideális környezete 24 és 27 fok, a páratartalom 70-80%. Minden csökkenés negatív hatással lesz rájuk, és lelassítja a szaporodást. Próbáljon megtartani körülbelül 21 fokos hőmérsékletet és körülbelül 50% -os páratartalmat - ezek az optimális értékek nemcsak az atkák csökkentésére, hanem az egészségesebb lakókörnyezetre is.

A ház atkák nem szeretik a túl magas hőmérsékletet. Ez azt jelenti, hogy jó magas hőmérsékleten mosni ruhákat és lepedőket. Ha szárítót használ, akkor - még jobb. A fertőtlenítés rosszul befolyásolja a kis lényeket.

A hideg az atkák elleni küzdelemben is segít. A legjobb megoldás az, ha a finomabb szöveteket, amelyekben az atkák összegyűlnek, becsomagoljuk és egy éjszakára a fagyasztóba tesszük. Ez biztosan megöli őket, de mindenképpen alaposan rázza fel a ruháit, hogy megszabaduljon az elhalt kártevőktől.

A szakosodott gyógyszertárakban és üzletekben speciális atkák elleni készítmények vannak, amelyek könnyen hozzáférhetők és nem túl drágák. Ne feledje azonban, hogy a féregtelenítés során maszkot kell viselnie, és szigorúan be kell tartania a termék csomagolásán található utasításokat.

A szakértők által ajánlott másik lehetőség a porszívó használata vízszűrővel. Valószínűleg ez a legjobb módszer az atkák elpusztítására, de sajnos nem mindenki számára elérhető. Azonban alkalmanként igénybe veheti azon cégek szolgáltatásait, amelyek ilyen típusú porszívóval kínálnak takarítást. Kimutatták, hogy hatékony az atkák ellen.

A teafaolaj igazi természetes ajándék, amelyet széles körben használnak. Kiváló antibakteriális, gombaellenes és vírusellenes hatást fejt ki. Az olaj csökkenti az atkák otthonát, ugyanakkor kiváló módon fertőtleníti az otthont.

A szőnyegek olyan helyek, ahol nagy számú atkák halmozódhatnak fel. Mindenféle elhalt sejtet és szövetet gyűjtenek, amelyek emellett táplálják a káros parazitákat. Cserélje ki a szőnyeget kemény padlóra, és így megszabadulhat egy igazi atkateleptől. Ha még mindig nem akar elszakadni kedvenc szőnyegétől, próbálja meg gyakran tisztítani a padlót.

A következő tanács furcsának tűnik, de nagyon hatékony - ne fektesse be ágyát, amint felébred. Hagyja az ágyat készítetlenül a takaró egyik oldalra döntésével - ez lehetővé teszi a felhalmozódott nedvesség elpárolgását a nap folyamán, és csökkenti az atkák gyűjtésének és tenyésztésének kedvező feltételeit.

Hagyja, hogy az állat a hálószobán kívül álljon. Az atkák imádják a macskák és kutyák szőrét, és könnyen fészkelődhetnek benne, és ha kedvence gyakran alszik a hálószobájában, a hüllők is oda mennek. Állítson be szabályokat, és ne engedje, hogy az állat az ágyra kerüljön, ahol alszik.

Csökkentse a puha párnák számát otthon, kerülje a nehéz függönyt. Ezek mind olyan helyek, ahol hatalmas számú atkák halmozódnak fel. A függönyök helyettesíthetők olyan redőnyökkel, amelyek könnyen tisztíthatók és nem gyűjtenek atkákat.

Nem számít, melyik megközelítést választja, ne feledje, hogy az atkák újra megjelenhetnek, ezért elengedhetetlen a megelőzés és a megfelelő otthoni takarítás.

Ajánlott: