Hány évesek Az Idős Hölgyek

Videó: Hány évesek Az Idős Hölgyek

Videó: Hány évesek Az Idős Hölgyek
Videó: NEM FOGOD Kitalálni Hány Évesek!😬 2024, Március
Hány évesek Az Idős Hölgyek
Hány évesek Az Idős Hölgyek
Anonim

Amikor déd-déd-nagymamáink 15. születésnapjukhoz közeledtek, szorongva helyezték a csuklójukat és a kenyérdarabokat a párna alá, hogy megálmodják leendő férjük képét. Nagymamáink aggódva néztek körül 20 éves koruk körül.

Anyáink csaknem 23 éves korukig élvezték szabadságukat. Néhányan még mindig élvezzük az alkalmi ingyenes estéket és az abszurdan drága márkás cipőkre fordított független költségvetési kiadásokat.

Sajnos a világon nem ez a helyzet. A kínai kommunista kormányt mélységesen aggasztja a magasan képzett, jó karriert és jól fizetett munkát végző nők növekvő száma, akik egyszerűen nem akarnak feleségül menni és családot alapítani.

Ennek az aggasztó trendnek a leküzdésére tett kísérletként a pártfunkcionáriusok egy kínai feminista nőszervezetet bíztak meg média kampány lebonyolításával.

Karrieristák
Karrieristák

Egy cikksorozatban a még le nem telepedett kínai hölgyeket "öreg cselédeknek" nevezték, és a nyilvánosság számára felvetették, hogy ilyenek nem kívánatosak.

A sértő írások még tovább mennek, azt állítva, hogy azok a nők, akik nem alapítottak családot, nem érdemelnek együttérzést. A kínai hatóságok szerint, ha 30 éves korodig nem vagy házas, az oka csak benned rejlik, és valószínűleg egy csúnya megjelenésnek köszönhető.

Ez a nevetséges információs kampány több millió képzett fiatal kínai nőt haragított fel, akik úgy vélik, hogy függetlenségük megőrzésének legfőbb oka a kérők alacsony szintje. Sok kínai feminista szerint ennek okai a kínai férfiak hajlamai, hogy fiatalabb és alacsonyabb iskolázottságú nőket vegyenek feleségül.

Munka
Munka

"Van egy olyan vélemény, hogy az első minőségű kínai férfiak a második minőségű nőket veszik feleségül, a második minőségű férfiak a harmadik minőségű nők mellett kötelezik el magukat, a harmadik minőségűek pedig a negyedik nők", a Pekingi Rádió újságírója.

A kormány által hozott végső intézkedések oka a növekvő nemek közötti egyensúlyhiány. Az egygyermekes politika 1979-es bevezetése óta több százezer női újszülöttet öltek meg családjaik, hogy ezeknek a családoknak hímörökösük lehessen. Kínában most körülbelül 20 millióval több 30 év alatti férfi van, mint nő.

De míg a kínai nők boldogok függetlenségükben, a kölni egyetem tanulmánya szerint a bolgár nők a legboldogtalanabb és leg depressziósabb nők közé tartoznak. Az Egyesült Államok, Brazília és Mexikó lakói nem különösebben elégedettek életükkel.

Nőtlen nők
Nőtlen nők

A tanulmány több mint 22 000 szelíd nem képviselőjére terjedt ki, és a szakértők családi állapotukat, országos hagyományaikat, életmódjukat és családi állapotukat elemezték.

Azokban az országokban, ahol a társadalmi normák a nők bizonyos elvárásaihoz kapcsolódnak, például Bulgáriában, a nőtlen hölgyeket nem nézik kedvezően. A gyakorlatban társadalmunk úgy definiálja ezeket a hölgyeket, hogy "kudarcot vallottak", még akkor is, ha tetőn osztoznak egy partnerrel, egyszerűen azért, mert "nem tették rá a gyűrűt".

Az ilyen problémák nem érintik a skandináv országok, például Svédország, Norvégia és Hollandia képviselőit. Ott a nők önbizalmát, életének elégedettségét és boldogságát semmiképpen sem befolyásolja az, hogy házasok-e vagy egyedülállók.

Ajánlott: