Miért Feketülnek El A Körmök?

Tartalomjegyzék:

Videó: Miért Feketülnek El A Körmök?

Videó: Miért Feketülnek El A Körmök?
Videó: Lenövésmentes körmök Cover Pro technikával 2024, Március
Miért Feketülnek El A Körmök?
Miért Feketülnek El A Körmök?
Anonim

Mindenkinek a körme valamikor megfeketedhet. Még akkor is, ha egészséges életmódot folytat, étkezzen megfelelően, különféle kozmetikai eljárásokkal vigyázzon a körmére, viseljen kényelmes cipőt, valamilyen oknál fogva néha elfeketedhet. Íme, mik lehetnek a körmök feketedésének okai:

Sokan szembesülnek ezzel a problémával, de alábecsülik azt gondolva, hogy ez magától megszűnik. Célszerű orvoshoz fordulni, mert ez valami komolyabb dolog lehet.

A legtöbb esetben ez subungualis vérzés. Sérülések, a lábujjak súlyának csökkenése, kényelmetlen cipő viselése következtében következik be. Ezért ez az állapot gyakori a sportolóknál.

E problémák elkerülése érdekében rendszeresen vágja körmeit, vásároljon számos nagyobb cipőt, amely nem feszít meg, viseljen zoknit, amely nedvszívó anyagot tartalmaz. A poliészterek jó ötlet.

Ha vérzése súlyos fájdalmat okoz, azonnal forduljon orvoshoz. Szükség lehet beavatkozásra, hogy tűvel átszúrja, amely felszabadítja a vért.

Gombás fertőzés

fekete köröm
fekete köröm

Mint említettük, a körmök feketedése súlyos betegség mutatója lehet. A leggyakoribb ilyen problémák a microsporia, a trichophytosis, a rubromycosis.

Ha nemrégiben nem ütött vagy ejtett valamit a lábán, viseljen kényelmes cipőt, de a körme még mindig sötétedik, ez a gombás fertőzés jele lehet. Ebben az esetben orvoshoz kell fordulni. Az orvos elvégzi a szükséges vizsgálatokat és pontos diagnózist ad. A megfelelő gyógyszerekkel kombinálva gyorsabban megoldja problémáját.

Hogyan lehet elkerülni a gombás fertőzést?

A betegség megelőzése érdekében kövesse az alábbi egyszerű szabályokat:

1. Tartsa tisztán otthonát, különösen a fürdőszobát.

2. Ne járjon mezítláb, amikor nyilvános fürdőkbe, szaunákba, uszodákba jár. Feltétlenül vigyél magaddal papucsot.

Már ismeri a lehetségeseket a körmök feketedésének okai. Mindig viseljen kényelmes cipőt, próbálja elkerülni a láb sérülését. Tartsd meg.

Ajánlott: