Korpásodás Támadások Tavasszal

Videó: Korpásodás Támadások Tavasszal

Videó: Korpásodás Támadások Tavasszal
Videó: Tápiószentmárton és környéke tavasszal 2024, Március
Korpásodás Támadások Tavasszal
Korpásodás Támadások Tavasszal
Anonim

A korpásodás tavasszal jelenik meg leggyakrabban. A seborrhea-val ellentétben a korpásodás többnyire oxigénhiánnyal, és nem bőrproblémákkal társul.

Kalap, száraz beltéri levegő viselése, reggeltől estig beltéri munkavégzés csökkenti az oxigén áramlását. A hormonális problémák szintén korpásodást, valamint stresszt és fáradtságot okoznak.

Sok szénhidrát fogyasztása kifejezhető a korpásodás megjelenésében is. A korpát a fejbőrön élő mikroorganizmus okozza.

Túl sok ilyen típusú mikroorganizmus vezet ahhoz a tényhez, hogy a bőr megújulásának folyamata felgyorsul, és az elhalt bőrpelyhek folyamatosan leesnek.

A sejtek életciklusuk vége előtt leesnek. Nem sikerül teljesen kiszáradniuk és nem tapadnak össze, csúnya korpát képezve. A korpásodás kétféle - olajos és száraz.

Az olajos korpásodás veszélyes, mert a fejbőr gyullad, a hajhagymák elpusztulnak, és ez hajhulláshoz vezethet. A száraz korpásodás miatt a haj elkopik, és tönkremegynek és nem karbantartottnak tűnik.

Néha a korpát összekeverik a túl száraz fejbőrrel és néhány bőrbetegséggel. A gyulladt, vörös vagy túl érzékeny fejbőr még mindig nem indokolja azt, hogy korpásodjon.

Olajos korpásodás
Olajos korpásodás

De ha két nappal az utolsó sampon után a vállát fehér por borítja, és elviselhetetlen viszketést érez a fején, az azt jelenti, hogy száraz korpásodástól szenved.

Ha két nappal a hajmosás után olajos lesz, és további két nap elteltével a vállát korpásodás borítja, akkor zsíros formájától szenved. Használjon gyógyszeres korpás sampont.

Hogy segítsen a hajának, felejtsen el legalább egy ideig hajszárítót. Tavasszal, amikor a szervezetnek vitaminokra és ásványi anyagokra van szüksége, hajhullást tapasztalhat.

Ennek semmi köze a valódi hajhulláshoz, de azonnal reagálnia kell. Egyél jól, fogyasszon több zöldséget, gyümölcsöt és halat, és masszírozza meg a fejbőrét.

Ez javítja a vérkeringést, és nemcsak a haj sűrűségét javítja, hanem fényesebbé is teszi. A hideg hónapokban a fejbőr erei összeszűkülnek, és a faggyúmirigyek őrülten működnek.

Ennek eredményeként a hajad úgy néz ki, mintha legalább két hétig nem mosott volna. A vitaminok hiánya gyakran hibás. Hangsúlyozza az A-vitamin és a C-vitamin bevitelét.

Ajánlott: