A Gyomorfekély Tavasszal Aktiválódik

Videó: A Gyomorfekély Tavasszal Aktiválódik

Videó: A Gyomorfekély Tavasszal Aktiválódik
Videó: A gyomorfekély - TritonLife Róbert Magánkórház 2024, Március
A Gyomorfekély Tavasszal Aktiválódik
A Gyomorfekély Tavasszal Aktiválódik
Anonim

Gyomor- vagy gyomorfekély: visszatérő állapot. Ősszel és tavasszal aktiválódik. Hasonló tendencia gyakran megfigyelhető a gyomorhurutban, amely megelőzi a peptikus fekélybetegséget.

A fekély márciusban, áprilisban és májusban súlyosbodik leginkább. Leggyakrabban alkohol és cigaretta fogyasztása, helytelen táplálkozás és stresszes helyzetek váltják ki.

Fekély
Fekély

Számos alkalmazott gyulladáscsökkentő gyógyszer ízületi betegségekhez, például aszpirin, kortikoszteroidok és mások vezetnek a megjelenéséhez.

Ezenkívül az évszakok változásával mindegyikünk biológiai órája változik. És amennyire tudjuk, az egész élet a bioritmusokon múlik - napi és szezonális.

Az édességek megtagadása
Az édességek megtagadása

Tavasszal felgyorsul az anyagcsere, és a sejtek gyorsabban növekedni kezdenek. Ezért megkezdődik a fekélyek súlyosbodása, valamint számos más folyamat a testünkben.

Ánizs
Ánizs

Tavasszal az emésztőrendszer aktívabban működik, így kevesebb védő feromon szabadul fel. Ezért mindenkinek meg kell tennie a szükséges intézkedéseket az étrend megváltoztatásához, valamint a téli hónapokban felhalmozódott felesleges méreganyagok megtisztításához.

A gyomorfekély tünetei világosak és pontosak - étkezés utáni fájdalom az epigastriumban, égés, gyomornedv hányása.

Súlyos esetekben vérzés figyelhető meg, és a peptikus fekélybetegség legsúlyosabb formájában perforációhoz - szakadáshoz vezethet.

Amikor ez megtörténik, a beteg éles fájdalmat érez az egész hasban. Ez a peritonitis megjelenésének jele, és sürgős műtétet igényel.

A fekély ilyen kellemetlen súlyosbodásának elkerülése érdekében kezdjen el egy könnyű tisztítást márciusban. Csak válassza ki a menüből a gyomrot irritáló ételeket.

Ezek többnyire édes dolgok, például csokoládé, cukorka, méz és sült ételek, amelyek annyira irritálják a gyomrot.

A fűszeres fűszerek szintén nem előnyösek, és ha nem tudod megállítani őket, akkor legalább korlátozd őket. Ugyanez vonatkozik a sóra is. A gyomornyálkahártya súlyos rombolója.

Az alkohol tekintetében az egyes szervezetek reakciója évszaktól függetlenül egyedi. Az ánizsot tartalmazó italok még azért is ajánlottak, mert nyugtató hatásúak.

Ajánlott: