5 Gyakorlat A Bokák Megerősítésére

Videó: 5 Gyakorlat A Bokák Megerősítésére

Videó: 5 Gyakorlat A Bokák Megerősítésére
Videó: Ezt tedd ha dagad a lábad! - 5 gyakorlat 2024, Március
5 Gyakorlat A Bokák Megerősítésére
5 Gyakorlat A Bokák Megerősítésére
Anonim

Sok csont és ízület van a lábakban, ennek köszönhetően egyenesen felállunk és járunk. De a kényelmetlen cipő állandó viselése, valamint a helytelen testtartás miatt sok ember fájdalmat szenved a különböző részeken, különösen a lábakban és a bokák.

Vannak olyan gyakorlatok is, amelyeket megtehet tovább erősítse a bokákat és így megvédje magát számos kellemetlen érzéstől.

Az első dolog a helyes járás. A szakértők azt tanácsolják, hogy sétáljon még egy kicsit. A szélesebb helyzet megvédi a térdeket és mozgásszabadságot biztosít a bokáknak.

Kezdje a lábujjakkal. Álljon fel és támaszkodjon otthon a falnak. Kezdje csak a lábujjait emelni. Próbáld meg egyenként felemelni őket, ne egyszerre mindkettőt. Ezután ragassza őket a padlóra, és kezdje el emelni a többi ujját. Azonnal elkezd feszültséget érezni a bokájában. Naponta legalább 10 percig végezze ezt a gyakorlatot.

Álljon egyenesen a fal felé. Ezután próbáld meg az egyik lábad lábujjával felemelni magad, a többit próbáld a padlóra ragasztani. Tegyen öt felvonót. Ismételje meg ugyanazt a gyakorlatot a másik lábán lévőkkel. Ezután tízszer emeld fel magad a lábujjadon, mindkét lábadon és próbálj minden emelés után legalább öt másodpercig egyenesen maradni.

boka edzés
boka edzés

Vegyünk egy teniszlabdát, és tegyük rá az egyik lábunkat. Állítsa be közvetlenül a láb íve alatt. Ezután az egyensúly megőrzése érdekében a közeli falhoz vagy székhez kapaszkodva álljon a másik lábával a lábujjaira. Ez segít a láb ízületeinek nyújtásában.

Helyezze a lábát egy összehajtott törülközőre. Vigye minden súlyát a sarkára. Miközben a szék falához vagy támlájához tapad, próbálja meg a lábát a lehető legmagasabbra emelni, miközben a sarkát a székhez ragasztva hagyja. Ezután, miközben a lábad még mindig a törülközőn van, kezdd el emelni az összes súlyodat, a fő súly pedig a sarkadra essen.

Ajánlott: