Miért Hasznos A Lustaság

Videó: Miért Hasznos A Lustaság

Videó: Miért Hasznos A Lustaság
Videó: Miért vagy Lusta?! 8 Tipp a Lustaság ellen! 2024, Március
Miért Hasznos A Lustaság
Miért Hasznos A Lustaság
Anonim

A mai rohanó és dinamikus mindennapi életben a lustaság nagy helyettesnek számít. A tudósok azonban teljesen más módon viszonyulnak hozzá.

Szerintük a lustaság nagyszerű tulajdonság, amely nemcsak árt nekünk, de sokat segíthet az életben. Íme néhány érv, amelyet a szakértők megcáfolnának, aki kritizálja a lustaságot.

A lustaság felfedezéseket vált ki

Szakértők szerint a lustaság hajtja az emberiséget az utóbbi időben, és emiatt fejlődnek a technológiák, születnek az ötletek, felfedezések történnek.

Telefonhívás
Telefonhívás

Mindezek a mobiltelefonok, számítógépek, élelmiszer-feldolgozók és mosógépek azért jöttek létre, mert egy lusta ember belefáradt az erőfeszítésekbe, megerőlteti az elméjét és egy új találmányt hoz létre. A pszichológusok ezt a folyamatot kreatív lustaságnak hívják.

A lustaság védi egészségünket

Manapság sok ember munkamániás lett, és nem hagyja abba a munkát. Ha rajtuk múlna, egész nap az irodában maradnának, de testünk még nem fejlődött annyira, hogy megengedhessük magunknak a dolgos munkarendet. A lustaság viszont éppen időben jelenik meg, hogy megvédjen minket a túlzott fizikai és szellemi megterheléstől.

A lustaság véd a stressztől

A mozgalmas mindennapi élet és a mozgalmas munkafolyamatok gyakran megterhelik az embereket, és mint tudjuk, a stressz a legtöbb betegség fő oka.

Fáradtság
Fáradtság

A stressz felelős a magas halálozási arányért is, vélik a tudósok. Másrészt, ha nem tartozunk a legaktívabb és legambiciózusabb emberek közé, akkor az életünk minden bizonnyal lassabban, de nyugodtabban telik.

Valójában minden nagy gondolkodó ragaszkodik ahhoz, hogy az emberek kövessék az olyan állatok példáját, mint a teknős. A teknősök nagyon lassan mozognak, nem hajtanak végre hirtelen mozdulatokat, és úgy tűnik, hogy a világ minden békéjével fel vannak ruházva. Talán ezért él néhány közülük száz évet vagy annál tovább.

A lustaság miatt egészségesen étkezünk

Amerikai tudósok észrevették, hogy a lusta emberek ételválasztását csak az élelmiszerek elérhetősége befolyásolja.

Amikor a lajhárokat a TV elé ültetik, készek a szorosabb gyümölcsök és zöldségek után nyúlni, hátha erőfeszítéseket kell tenniük más, étvágygerjesztőbb ételek beszerzésére.

Ajánlott: