Miért Hasznosabb A Cipő Nélküli Futás?

Videó: Miért Hasznosabb A Cipő Nélküli Futás?

Videó: Miért Hasznosabb A Cipő Nélküli Futás?
Videó: Milyen futócipőben fuss és miért nem elég egy futócipőt használni az edzésekhez? 2024, Március
Miért Hasznosabb A Cipő Nélküli Futás?
Miért Hasznosabb A Cipő Nélküli Futás?
Anonim

A cipő nélküli séta évezredek óta ismert előnyeiről. A szakértők régóta felfedezték, hogy ez a művelet olyan, mint egy masszázs a lábakban felhalmozódott idegvégződések számára, és pozitív hatással van az egész testünk szerveire.

Ezért javasolják a cipő nélküli járást nemcsak sima felületeken, hanem dombornyomott / homokon, füvön, kavicson is. Kiderült azonban, hogy mezítláb fut előnyei is vannak, és egyáltalán nem szabad lebecsülni őket.

Ha javítani akarja a memóriáját, dobja el a cipőjét, és fusson anélkül, tanácsolja egy nemrégiben készült kutató tudósait.

A vizsgálatban 72, 18 és 44 év közötti ember vett részt. A kísérlet céljából arra kérték őket, hogy valamivel több mint tizenöt percig tornacipőben fussanak. Akkor nekik is ugyanezt kellett tenniük, de ezúttal mezítláb.

Szakértők megállapították, hogy amikor a kísérlet résztvevői mezítláb mozognak, a lábsérülés veszélye miatt körültekintőbbek, merre lépnek.

Tornacipő
Tornacipő

Lenyűgözte őket az is, hogy amikor az önkéntesek mezítláb futnak, javult a munkamemóriájuk, más szóval az információk felidézésének és feldolgozásának képessége.

Másrészt ilyen jelenséget nem lehetett észrevenni cipőkkel való futás után. Ezért jutottak a szakemberek arra a következtetésre, hogy a cipő nélküli futás lényegesen hasznosabb - tájékoztat az UPI.

Néha nem vesszük észre, hogy apró dolgaik nagyban megváltoztathatják az életünket. Ha futni kezd, kidobja a cipőjét - a lecke végén okosabb ötlet lesz, mint korábban - viccelődött az egyik tanulmányozó tudós.

Ajánlott: